“Doktor Kontrolünde Kullanılan Lensler...

Gözlük sektöründe hizmet veren işletmeler artık müşterilerinden lens kullanımı için doktor reçetesi istiyor.

“Doktor Kontrolünde Kullanılan Lensler...
19 Nisan 2014 Cumartesi 08:25

 

Vatandaşlar doktorlarından 'lens kullanması uygundur' reçetesi alarak gözlerine uygun lensleri alabilecek


İLÇEDE yaklaşık 10 aydır faaliyet gösteren Onur Optik işletmecisi Onur Toklu, lens kullanımı adına kapsamlı bilgiler verdi. Yeni düzenlemeye göre artık lens kullanımı da doktor reçetesi gerektiriyor. Gözlük sektöründe hizmet veren işletmeler, müşterilerinin lens kullanımı adına doktorlarından reçete alarak gelmelerini istiyor.

 

Vatandaşlar doktorlarından 'lens kullanması uygundur' raporu ve reçetesi alarak gözlerine uygun lensleri alabilecek. Konuyu değerlendiren Onur Optik işletmecisi Onur Toklu, "Gözlük kullanan her insanın lens kullanımı için muhakkak doktoru ile görüşmesi ve gözüne uygun lensi belirlemesi gerekir" dedi.


SON YILLARDA GÖZLÜK SEKTÖRÜNÜ YAKALADI


SON yıllarda lens sektörü de gözlük sektörü ile birebir ilerliyor. Gözlükte bulunan tek çerçevede hem uzak hem yakın camına paralel olarak lenslerde de artık tüm gözlük camı özellikleri bulunuyor. Konuyu değerlendiren Toklu sözlerine şöyle devam etti, "Uzak yakın gözlük camları artık olduğu gibi lenslere de uygulanabiliyor. Daha önce sadece kozmetik lensler bulunuyordu. Lens sektörü son yıllarda ilerleyip gözlüklerle aynı düzeye gelebildi. Gözlüklerden sıkılan bir vatandaş göz numarasına ve gözüne uygun olan gözlük ayarında lens bulabiliyor. Fakat bu lens için gerekli olan tek şey doktor reçetesi" diye konuştu.


GÖZÜNÜZ LENS KULLANIMINA UYGUN MU?


DOKTOR reçetesi gerekliliğindeki asıl amacın vatandaşların gözlerine en uygun lenslerin belirlenmesi olduğunu vurgulayan Toklu, "Birçok kalitede ve düzeyde lens bulunuyor. Her insanın gözü lens kullanımına uygun değil. Bunun yanı sıra gözü lense uygun olan insanlarında en iyi lensi kullanması gerekir. Bunun içinde doktor kontrolü gerekiyor. Kontak ve kozmetik lens dahil tüm lenslerin doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Doktor kontrolünde kullanılan lensler göze zarar vermediği gibi daha sağlıklı görmeyi sağlıyor. Lens kullanan vatandaşlarımız bu konu da hassas olup doktorlarına danışmadan lens kullanmamalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.


SON KULLANIM TARİHİNE DİKKAT!

 

LENS kullanımında bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise lenslerin son kullanma tarihleri. Bir lensin ortalama ömrü 3 ay olarak biliniyor. Fakat kullanım tarzı ve lensin kalitesine göre ömrü uzayıp kısalabiliyor. Yine konuyu değerlendiren işletmeci Onur Toklu, "Lenslerin son kullanım tarihine çok dikkat edilmelidir. Lens kullanan müşterilerimizi bu konu da sürekli uyarıyoruz. Bir lens 15 gün içinde bile ömrünü tüketebilir. Bu nedenle 3 ayı geçirmemek şartı ile lenslerin kullanırken ömrünü bitip bitmediğine dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : torbaligazetesi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.