Danıştay noktayı koydu: Bankalar hesap işletim ücreti alamaz

Danıştay, bankaların kestiği ‘hesap işletim ücreti’ için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Artık hiçbir banka, müşterisinden ücret talep edemeyecek, daha önce aldığını da geri verecek.

Danıştay noktayı koydu: Bankalar hesap işletim ücreti alamaz
29 Ocak 2016 Cuma 11:54

 DHA’nın haberine göre Danıştay İdari Dava Daireleri, bankaların aldığı hesap işletim ücretinin haksız olduğunu değerlendirerek, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Danıştay’ın kararıyla birlikte bankalar artık hesap işletim ücreti alamayacak.

Kararı değerlendiren Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Vekili Avukat Rıdvan Yıldız, hesap işletim ücretinin mükerrer ücrete yol açtığını belirterek, “Spor salonuna yıllık ücret karşılığında abone olan kişiden aynı zamanda spor salonunu her kullandığında giriş ücreti, ağırlık kaldırma, yürüyüş bandını kullanma ücretleri talebi nasıl kabul edilemezse bankacılığın sektörünün rutin işlemlerinden olan havale, EFT ve benzeri ücretler yanında ayrıca ‘hesap işletim ücreti’ adı altında ücret alınması kabul edilemezdi. Çünkü bankalara para transferi, eft, havale, swift gibi işlemlerden ücret alınmasına imkan tanıyan yönetmelik, ayrıca hesap işletim ücreti de alınmasına imkan tanıdığından mükerrer ücretlendirmeye yol açıyordu” diye konuştu.

‘İade etmek zorundalar’

Bankaların, tahsil ettiği hesap işletim ücretlerini iade etme yükümlülüğü altında olduğunu söyleyen Yıldız, “Hesap işletim ücretinden bankaların bir yılda elde ettiği yaklaşık gelir 10 milyar lira civarında” dedi.

Kaynak: diken.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.