Cumhuriyet Üniversitesi Optisyenlik Laboratuvarı Açıldı!

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 5 Laboratuvar için açılış töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Optisyenlik Laboratuvarı Açıldı!
16 Şubat 2016 Salı 17:46

 Gerçekleştirilen törende Simule Hasta Laboratuvarı, Anotomi ve Fizyoloji Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı, Optisyenlik Laboratuvarı, Temel Bilimler Laboratuvarı öğrencilerin hizmetine açıldı.

Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yavuz Siliğ, BESYO Müdürü Doç. Dr. Murat Kangalgil, Koyulhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Fikret Koçbulut, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Alptekin Yücel, Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Ayhan Özdemir, Medicana Hastanesi Müdürü Ozan Yaşar, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Sağlık Hizmetleri MYO Laboratuvarlarının eksiklerinin giderildiğini ifade ederek, “Müdür Prof. Dr. Yavuz Siliğ hocamız tarafından hazırlanan projeler neticesinde bu güzellikler okulumuza sağlandı. Eğitim ordusu adına teşekkür ediyorum. Bütün dileğimiz, öğrencelerimizin okulumuzdan donanımlı bir şekilde eğitim almalarıdır, temel görevimiz budur. Açılışı yapılan bu güzel laboratuvarlarla dileklerimiz gerçekleşecek. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Siliğ ise, MYO ile birlikte açılışı yapılan laboratuvarlar hakkında bilgiler vererek, “Okula ait tıbbi laboratuvarlar yenilenerek öğrenci kapasitesi 50’ye çıkarılmıştır ve 40 adet mikroskop ilavesi ile her öğrenciye bir mikroskop olacak şekilde yeniden yapılanmıştır. Laboratuvar ve hazırlık odası zemini granit kaplanmış, laboratuvar ve hazırlık odası duvarları boyanarak elektrik, su ve gaz tesisatları yenilenmiştir. Bilgisayar laboratuvarının kapasitesi ve büyüklüğü 2 kat arttırıldı. Simüle hasta odası için 2 adet geriatrik bay ve bayan hasta bakım mankenleri alındı. Buna ilaveten, 2 adet ortopedik hasta yatağı, vantilatör, defibliratör, iki adet hasta başı monitörü, aspiratör ve halk sağlığından eğitim amaçlı tıbbi sarf malzemesi ile enjektör temin edildi. Böylece tam bir hasta bakım odası ortamı oluşturuldu. Odanın zemini parke döşendi ve duvarları boyanarak perde sistemi ile hasta mahrumiyeti sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Anatomi ve Fizyoloji dersliği ile Optisyenlik Laboratuvarı konusunda bilgiler veren Müdür Prof. Dr. Siliğ katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’a ve katkı sunanlara Teşekkür Belgesi takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Kocacık ise katkı sunan diğerlerine Teşekkür Belgesi takdim etti.

Konuşmaların ardından Hasta Laboratuvarı, Anotomi ve Fizyoloji Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı, Optisyenlik Laboratuvarı, Temel Bilimler Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.











Kaynak: cumhuriyet.edu.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.