Çorum’da Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Eğitim Verildi

Son yıllarda eğlence alanında hızla yayılan sanal gerçeklik uygulaması bu kez eğitimde uygulandı. Çorum'un Sungurlu ilçesinde Habib Güleser Öztaş İlkokulu, sanal gerçeklik uygulamasını eğitime uyarlayarak öğrencilerin bazı dersleri sanal gerçeklikle yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeleri yönünde önemli bir adım attı.

Çorum’da Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Eğitim Verildi
31 Aralık 2017 Pazar 16:30

Okul yetkilileri, 'Öğrencilerimizi 'Çanakkale Şehitliği, Anıtkabir' gibi götüremediğimiz yerlere VR gözlüğü kullanılarak öğrencilerimizi tarihi ve turistik alanları, müzeleri, şehirleri sanal ortamda gezerek daha etkili bir şekilde öğrenmeleri sağlanacak. Uygulama ile öğrenmenin daha kalıcı ve eğlenceli hale getirilmesinin hedeflendiği, zaman ve mekandan tasarrufun sağlandığı, öğretimde geleneksel videoları kullanmak yerine sanal gerçekliği kullanarak öğrencilerin derse karşı daha fazla ilgisinin çekilip deneyimlerinin daha inanılmaz bir boyuta taşınması, kalıcı, izli öğrenmenin gerçekleştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Gözlüklerin masrafı okul içinde idari personel, öğretmen ve öğrenci velileri tarafından karşılanacak' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Habergazetesi.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.