Çocuklar Gelecekte Nasıl Görünecek?

Çocuğunuzun sağlıklı olup olmayacağı, kime benzeyeceği, gözlerinin ne renk olacağı her daim merak edilmiştir. Peki, sizce çocuğunuz nasıl görünecek?

Çocuklar Gelecekte Nasıl Görünecek?
17 Aralık 2015 Perşembe 12:37

 Anne baba olmak eminiz ki çok heyecan vericidir. 9 ay boyunca heyecanla her anını takip ettiğiniz, sizinle birlikte büyüyüp gelişen bir varlığı taşıyor olmak; tarif edilemez bir mutluluğu simgeliyor olmalı. İlk öğrendiğiniz andan itibaren eşinize, ailenize ve çevrenizdekilere bu mutlu haberi nasıl vereceğinizin planını yapmak oldukça hareketli bir dönemin başlangıcının haberi…

Çocuğunuzun sağlıklı olup olmayacağı, kime benzeyeceği, gözlerinin ne renk olacağı gibi birçok soruyla karşılaşır, her birinin yanıtını araştırmaya başlarsınız.

Aylar geçtikçe ve bebeğiniz karnınızda büyümeye başladıkça aileler arasındaki en önemli tartışmalardan biri de bebeğin göz rengi olur. Peki, gerçekten sizin bebeğinizin göz rengi ne olacak? Ya da gelecekteki çocuklarınızın gözleri nasıl görünecek?

Birçok insan bu soruların cevabını arıyor. Neyse ki bilim adamları uzun çalışmalar sonucunda bunun cevabını bulabildi. Çocuğunuzun mavi gözlü mü yoksa siyah saçlı mı olup olmayacağını anlamak için sizlere görsel bir kılavuz hazırladık. Bu kılavuzun %100 rehber olmadığını önemle bildiririz. Çünkü gen tabiri (örneğin göz rengi) nesiller boyunca değişebilir. Ayrıca bazı resesif (çekinik) ve baskın genler tekrar tekrar karıştıkları için birkaç nesil boyunca kayba da uğrayabilir.

Bununla birlikte, genler çekinik yapısı nedeniyle bir süre inaktif kalsa da nesiller boyunca taşınmak zorunda.

Şimdi gelin eğlenceli görsellerle çocuğunuzun nasıl görüneceğine bakalım.

Kaynak: allforfashiondesign.com
 








Kişilerin fiziksel nitelikleri ailelerinin çeşitli genlerinin yer değişimlerinin sonucudur. Bu yüzden aslında tam sonuç kesin olarak tahmin edilemez. Genler yeniden ortaya çıkabilir hatta çeşitli nesillerde atlayabilir, bunun anlamı bir kişi büyük büyükanne ve büyük büyükbaba veya büyükbaba veya büyükanneden gelen belirli genleri devralabilir.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ECEM - 3 yıl önce
hehe yalancılar sadece Yüce eşi ve benzeri olmayan Allah bilir