Citroen Yolculukta Tabletten Okumak İçin Özel Gözlük Üretti

Citroen bu kez yeni bir modelle değil yaz tatilinin tam ortasında bir gözlükle (Citroen Seetroen gözlük) haber oluyor. Citreon otomobilde, otobüs, uçak ya da trende seyahat ederken kullanılabilecek bir gözlük geliştirdiğini duyurdu. Gözlük,yolculukta akıllı telefon veya tabletlerinden bir şeyler okuyan ya da oynayan çocuklar ve yetişkinlere daha sağlıklı bir ortam sağlamayı hedefliyor.

Citroen Yolculukta Tabletten Okumak İçin Özel Gözlük Üretti
09 Temmuz 2018 Pazartesi 13:29

Seetroen adı verilen gözlük takıldıktan itibaren göz bir akıllı telefon veya kitap gibi hareketsiz bir cisme odaklanırken; 10-12 dakika sonra zihnin iç kulak tarafından algılanan hareketle yeniden senkronize olmasını sağlıyor. Gözlükleri çıkardığınızda yolculuğun geri kalanında gözler normal duruma adapte oluyor. Yetişkinler ve on yaşından büyük çocuklar için kullanımı tavsiye edilen gözlükler, camsız ve böylece tüm aile ve seyahat arkadaşları tarafından paylaşılabiliyor. Ayrıca numaralı gözlüklerle de takılabiliyor.



Denizciler İçin Geliştirilmişti

Peki Seetroen neden üretildi? Avrupa’da 30 milyondan fazla insanda kronik seyahat hastalığı tespit edilmiş. Buradan yola çıkan Citroën, hareket hastalığını ortadan kaldıran ilk gözlük Seetroen’i geliştirmiş. Gözlüklerin prensibi basit; duyular arasındaki çatışmayı çözmek için ufuk çizgisini yeniden oluşturan renkli bir sıvı içeriyor. Avrupalıyı kronik bir şekilde etkileyen bu yaygın şikayet (kinetoz olarak da biliniyor) için bir çözüm.

Başta denizciler için geliştirilen bu yaklaşım Seetroen ile birlikte otomobillere, trenlere, otobüslere ve uçaklara kadar halka açık her ulaşım aracına uygun hale geliyor. Seetroen Fransa’nın güneyindeki Var’da bulunan aynı adın başlamasıyla geliştirilen Boarding Ring TM  teknolojisini kullanıyor. Patentli ve test edilmiş paramedikal çözüm, yüzde 95’lik bir etkinlik derecesine sahip.

Frontal eksen (sağ / sol) ve sagital ekseni (ön / arka) boyunca, göz çevresindeki halkalarda hareketli sıvı ile donatılmış gözlük; rahatsızlığa neden olan duyular arasındaki çatışmayı çözmek için ufuk çizgisini yeniden yaratıyor. Gözlüklerin tasarımı için Citroën, markanın yeni, sade ve ergonomik tarzını başarıyla birleştiren, Paris’te bulunan kolektif bir tasarım stüdyosu ile çalıştı. Sonuçta beyaz yumuşak dokunuşlu plastikte yüksek teknolojili bir görünüme sahip bir çift gözlük  ortaya çıktı. Gözlüğün satış fiyatı 99 Euro.

 Kaynak: Otoajanda
 
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.