Cerrahide Dijital Gözlük Dönemi

NASA ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kullanılan ve sanal gerçeklik imkanı sunan Microsoft Hololens gözlüğü, Hacettepe Üniversitesi'nde (HÜ) anatomi eğitimlerinin ardından cerrahi alanında kullanılmaya başlanacak.

Cerrahide Dijital Gözlük Dönemi
22 Mayıs 2018 Salı 09:53

Proje kapsamında, MR, tomografi, PET gibi radyolojik görüntüler üç boyutlu modellenerek, tanı ve cerrahi tedavi planlamalarında kullanılmak üzere dijital gözlüğe yüklenecek.

Cerrahi sırasında hekimin ameliyat ettiği organın radyolojik görüntülerini, tüm açılardan 3 boyutlu olarak görmesine olanak sağlayan dijital gözlük, başta beyin ve ortopedi cerrahi olmak üzere tespiti çok zor olan tümörlerin bulunduğu ameliyatların başarılı bir şekilde yapılmasına imkan sağlayacak.

Karma Gerçeklik Laboratuvarı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda açıldı. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Deniz Demiryürek’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Laboratuvarda öğrenciler, anatomi eğitimlerinde bu teknolojiyi kullanabilecek. Demiryürek, gözlüğün tıp eğitimine de önemli katkı sağlanacağını belirterek, sanal gerçeklik sayesinde aynı anda çok sayıda öğrencinin eğitim alabileceğini söyledi. 

Kaynak: Hürriyet
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.