Cep Telefonunuz Göz Kuruluğuna Engel Oluyor

Bugüne kadar 1.5 milyondan fazla indirmeye ulaşmış

Cep Telefonunuz Göz Kuruluğuna Engel Oluyor
14 Temmuz 2016 Perşembe 10:15

Bugüne kadar 1.5 milyondan fazla indirmeye ulaşmış mobil göz sağlığı uygulaması EyeXam, yaptığı son açıklamada göz kuruluğu tespit aygıtını tanıttı. Yeni geliştirilen bu aygıt, göz kuruluğundan muzdarip hastaların durumlarının ciddiyetini belirlemelerine ve gerekli önlemi almalarına yardım ediyor.

Göz kuruluğu sadece ABD’de 20 milyon kişiyi etkileyen bir rahatsızlıktır. Öyle ki, kişilerin göz hekimlerini ziyaret etmesinin en büyük nedenlerinden biridir ve her gün bilgisayar kullanan çalışanların en çok şikâyet ettiği hastalıklardandır. ABD nüfusunun %40′ında göz kuruluğu semptomları düzenli bir şekilde gözlemlenir.

ABD çapında göz hekimleri tarafından en yaygın olarak kullanılan Ocular Surface Disease Index (OSDI) anketini mobil uygulamasına ekleyen EyeXam, kişilerin semptomlarla ilgili bir dizi soruyu cevaplayarak göz kuruluğu seviyelerini öğrenmelerini sağlıyor. EyeXam uygulaması, aynı zamanda kullanıcıların yakınlardaki göz hekimlerini aramasını sağlıyor ve MyDryEyes.com üzerinden kronik göz kuruluğu hakkında bilgiler veriyor. Kronik göz kuruluğu sürekli ilerleyen bir hastalık olduğu için eğer tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle doktor yardımı aramanın teşvik edilmesi büyük önem arz ediyor.

Işığa duyarlılık, yanma ve bulanık görüş gibi göz kuruluğu semptomlarına sahip hastalar, EyeXam’i iOS ve Android işletim sistemli telefonlarına indirebilirler.

Kaynak: tekdozdijital.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.