Büyük göz yetenekli, yeşil göz hırslı.

Kal­bin ay­na­sı olan göz­ler pek çok ki­şi­nin için­den ge­çen­le­ri bi­re­bir yan­sı­tı­yor.

Büyük göz yetenekli, yeşil göz hırslı.
19 Mayıs 2014 Pazartesi 11:52

 

Göz rengine göre karakter analizi
Beden Dili Uzmanı Doç. Dr. Dinçer, göz anatomisine göre karakter analizi yaptı: Büyük göz yetenekli, yeşil göz hırslı.

Kar­şı­nız­da­ki in­sa­nın ki­şi­li­ği­ni göz­le­ri­ne ba­ka­rak an­la­ma­nız müm­kün. Çün­kü kal­bin ay­na­sı olan göz­ler pek çok ki­şi­nin için­den ge­çen­le­ri bi­re­bir yan­sı­tı­yor. Göz­le­rin şek­lin­den ren­gi­ne her ay­rın­tı ise fark­lı bir ki­şi­lik özel­li­ği­ne işa­ret edi­yor.

 

SÖZSÜZ İLETİŞİM

 

Be­den di­li uz­ma­nı Doç. Dr. Müj­de Ker Din­çer, "Göz­ler­le ba­kış­la­rın yö­nün­den gö­zün şek­li­ne, ba­kış sü­re­sin­den ba­kış­la­rın an­la­mı­na bir­çok yol­la ile­ti­şim ku­ru­lur. Çün­kü Wil­li­am Sha­kes­pe­are'­in de be­lirt­ti­ği gi­bi, göz­ler ru­hun pen­ce­re­si­di­r" de­di.

 

Yüz in­ce­le­me bi­li­mi olan fiz­yo­no­mi­ye da­ya­lı ve­ri­le­rin ke­sin­lik ta­şı­ma­dık­la­rı­nı vur­gu­la­yan Ege Üni­ver­si­te­si İle­ti­şim Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üye­si Doç. Dr. Din­çer, yi­ne de söz­süz ile­ti­şi­min en te­mel bi­çi­mi­nin gör­sel ol­du­ğu ele alı­na­rak ba­zı yo­rum­lar ya­pıl­dı­ğı­nı söy­le­di. Göz­le­rin ru­hun pen­ce­re­si ol­du­ğu­nu be­lir­ten Din­çer, ba­zı ki­şi­lik özel­lik­le­ri­ni şöy­le sı­ra­la­dı:

 

*Bü­yük iri göz­ler; duy­gu­lu, et­ki­li, ye­te­nek­li, ön­der an­cak tem­bel­li­ğe eği­lim­li.

 

*Kü­çük göz­ler; içe dö­nük, az ko­nu­şan, ce­sa­ret­siz.

 

*Ne bü­yük ne de kü­çük göz­ler; asil.

 

*Göz­yu­var­la­rı iri; den­ge­li, dü­zen­le ya­şa­ma düş­kün, in­ce ruh­lu, dur­gun, ma­şuk ve me­rak­lı an­cak bir o ka­dar de­ği­şi­me kar­şı tu­tu­cu.

 

*Gülen gözler; iyiliksever

 

*Yeşil gözler; hırslı, ince planlar yapan

 

*Çukur gözler; gaddar.

 

Sağ göz irileşirse

 

"De­rin bir dü­şün­ce­ye dal­mış ki­şi­ler­de sağ göz nor­mal­den bü­yük gi­bi gö­rü­nür.


Man­tık­lı ol­duk­la­rın­da ya­ni man­tık­la­rı­nın se­si­ni din­le­dik­le­rin­de ise sol bey­ne da­ha de­rin dü­şü­ne­bil­me­yi sağ­la­mak ama­cıy­la da­ha çok kan gi­de­r.


Bu ne­den­le de man­tık­lı dü­şün­me­ye açık olan sağ göz­de bir iri­leş­me göz­le­nir."

 

Sol göz irileşirse

 

"Güç­lü duy­gu­la­nım du­ru­mun­da sağ bey­nin harekete geçirici etkisi yoğun olduğu için duyguların ifade bulduğu yüzün sol tarafının beynin diğer yarısı yönetiminde olan sağ taraftan farklı hareket ettiği gözlenmiştir.

 

Duygusal yakınlık durumu yaşamak için çaba harcayan insanlarda ya da karşısındakinden gelen duygusal mesajı yorumlamakta zorlanan kişilerde sol göz yuvasında büyüyüp irileşmiştir."

 

Kaynak :saglik.bugun.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.