Bugün Miraç Kandili: Kandiliniz Mübarek Olsun

Miracın, Hicret'ten bir yıl ya da 16 ay önce Recep ayının 27. gecesinde gerçekleştiğine inanılır. Müslümanlar için en kutsal gecelerden biri Miraç Kandilidir.

Bugün Miraç Kandili: Kandiliniz Mübarek Olsun
13 Nisan 2018 Cuma 09:09

Miraç Kandili Nedir?
 
Miraç Kandili, Hz. Muhammed’in göğe yükselerek, Allah’ın huzuruna kabul edildiği gün olarak kabul edilir.
 
İslam inancında, Hz Muhammed’in göğe yükselmesidir. “Yükseğe çıkma” anlamına gelen miraç, Arapça uruc (merdiven) kökünden gelir.
 
Rivayete göre Hz Muhammed, gece vakti Kâbe’den alınıp, Burak isimli katır üstünde Mescid-i Aksa'ya götürülmüş, Burak'ı Beytül Makdis'in (Süleyman Mabedi) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. 
 
Hz Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camiinin altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiş, oradan Kubbet-üs-sahra'nın bulunduğu alana geçmiş ve orada İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde Nebi Minberi'nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi'nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir. 

Miracın Hediyeleri
 

Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde, "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Miraç Kandiliniz Mübarek olsun.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.