Bu Lensler Görüş Kapasitesini Arttıracak

Giyilebilir teknolojilere katılan en son proje

Bu Lensler Görüş Kapasitesini Arttıracak
30 Ocak 2014 Perşembe 19:55

Görüş Kapasitesini Arttıracak Akıllı Lensler Geliyor

Teknoloji dünyasındaki yerini gün geçtikçe sağlamlaştıran giyilebilir teknolojilere, akıllı lensler de katılabilir.

Birçok teknoloji devi akıllı saat pazarına yönelirken, Google tarafından geliştirilen Google Glass'ın da birçok akıllı gözlük projesine öncülük etmesiyle giyilebilir teknolojiler hızla yaygınlaşıyor.

Bu giyilebilir teknolojilere katılan en son proje ise akıllı lensler oldu. Gözlük teknolojileri geliştiren Innovega, henüz geçtğimiz yıl duyurduğu iOptik akıllı lens projesinin prototipini bu yıl CES 2014′te görücüye çıkarıyor.

Innovega'nın göz teknolojileri gözlük ve lens olmak üzere iki farklı üründen oluşuyor. Akıllı lensler kullanıcılara geliştirilmiş odaklanma kabiliyeti sağlıyor. Bu geliştirilmiş odaklanma kabiliyeti sayesinde kullanıcılar, aşırı yakın ve aşırı uzak mesafeleri normal insan gözüyle görülebileciğinden çok daha net bir şekilde görebiliyorlar.

Yazan: Erhan Tan |

Kaynak: www.scroll.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.