Bu Hastalıklar İlk Olarak Gözde Belirti Veriyor

Retina Hastalıkları başka Bir Hastalığın Habercisi Olabilir

Bu Hastalıklar İlk Olarak Gözde Belirti Veriyor
28 Aralık 2016 Çarşamba 13:41

Gözün şeffaf ortamlarından geçen ışığı algılayan sinir ağı tabakası olduğunun bilgisini veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, retina hastalıklarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aslında gözün beynin bir uzantısı olması nedeniyle beyinde oluşan hastalıklardan da etkilendiğini açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, retinanın kendini besleyen yoğun bir damar tabakasına sahip olduğunu ifade etti. retinanın damar tıkanıklığı, kan hastalıkları ve diyabet gibi birçok hastalıktan etkilendiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, gözün şeffaf bir organ olması dolayısı ile bu hastalıkların ilk olarak gözde belirti vereceğini açıkladı.

Yoğun damar ağı ile gözün etrafını saran göz beyazı dokusunun romatizmal hastalıklardan etkilendiğini açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, bu tür hastalıklarda da gözde öncü belirtilerin ortaya çıktığını vurguladı. Vücudun birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılan ilaçların yan etkilerinin de retinadan saptanabileceğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, retinada bir sorun olduğunda ortaya çıkan belirtilerin aynı olduğunu açıkladı. uçuşma, ışık çakması, merkezde leke, tam görüş kaybı ve iki göz arasında fark oluşması gibi belirtilerin olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, bu tür belirtileri fark eden birinin öncelikle rutin bir göz muayenesi olması gerektiği bilgisini verdi. Retina hastalıklarının erken fark edilmemesi durumunda tedavisinin zorlaştığını açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Özpolat, dikkatli olunması gerektiğini söyledi.


Kaynak: sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.