Bu cihazla gözlük reçetesi almak kolaylaşıyor

Telefon destekli görme testi gözlük reçetesi alma konusunda size oldukça yardımcı olacak.

Bu cihazla gözlük reçetesi almak kolaylaşıyor
30 Temmuz 2016 Cumartesi 10:33

Sağlık sektöründe teknolojinin yararları saymakla bitmez. Bu kez göz tedavisinde kullanılmak üzere yepyeni bir mobil sistem geliştirildi. Bakalım SVOne bizlere neler sunuyor?


Günümüzde sadece ülkemizde değil tüm dünya üzerinde göz hastalıklarıyla alakalı hastahaneler de randevu bulmak oldukça zor halde. Sadece ufak kontrol için bile günler öncesinden randevu almak gerekiyor keza randevu bulunamıyor bile.

Bu soruna parmak basan geliştirici Yaopeng Zhou, Amerika'da her 5000 kişiye 1 göz doktoru düştüğünü ve yeterli seviyede muayenehane olmadığını görünce böyle bir ürün geliştirmek zorunda hissettiğini anlatıyor.

Özellikle kurumsal firmalarda göz sorunu olan çalışanların hastane peşinde randevu alana kadar iş performanslarının düşmemesi için şirketler içerisinde bu üründen bulundurup basit sorunları tespit edilebileceği vurgulanıyor. 



SVOne Enterprise görme problemi yaşayan hastalar için iyi bir nimet olabilir. Bir nevi doktorların heryerde göz sınavlarını yapmasını sağlayan bu teknoloji (SVOne Pro el terminali) şirketin ilk ürünü olma özelliği de taşıyor ve “autorefraction” adı verilen teknolojiyi kullanıyor.

Bu teknoloji sayesinde göze zarar vermeden retina testi gerçekleştirilerek görme testi sonuçları verileri uzaktaki uzman göz doktoruna mobil teknoloji vasıtası ile onaylanmak üzere iletiliyor ve doktorun uygun olan reçeteyi onaylaması sağlanıyor.



Cihaz bir telefon sistemine benziyor ve kamerasında bulunan özel modül ile göz ölçümleri sorunsuzca yapılıyor. İçerisinde bulunan lazer sistemi göz retinasında ölçüm yapabiliyor. Cihazın yaptığı ölçümler sonucunda doktordan alınacak onay ile gözlük veya lens alınabiliyor. 

Daha sonrasında ise yazılan gözlük reçetesini dilediğiniz yerden indirip istediğiniz gözlükçüden alabiliyorsunuz.


 

Dediğimiz gibi daha çok kurumsal markalar için tercih edilebilecek SVOne'ın sağlıklı ölçüm yapabilmesi için kapalı ortamda en az 3 kez tekrar yapılması isteniyor. 

Aslında SVOne bu tür teknoloji sunan ilk cihaz değil, daha önce farklı örneklerini görmüştük ama bu test edilip doğru çalıştığı onaylanan ilk ve tek cihaz. Bu sebeple büyük bir merakla beklenen cihaz bakalım bizlere vaad ettiklerini sunabilecek mi?

Unutmadan hatırlatalım cihazla yaklaşık olarak 40.000 test yapılmış.

 Kaynak: shiftdelete.net
Online Gözlük Reçetesi Almanın En Kolay Yolu
Online Gözlük Reçetesi Almanın En Kolay Yolu

Bildiğiniz gibi online gözlük almak konusunda sınırsız seçeneğiniz var ancak durum online gözlük reçetesi almaya geldiğinde durum sandığımız kadar kolay değil.

Gözlük ihtiyacımız varsa önce bir göz doktorundan randevu alıyoruz sonrasında ise malum belli mesafeden görme testleri ki bu klasik yöntemdir yada doktorun odasındaki son teknoloji örneği cihaz ile yapılan görme testinden elde edilen sonuca göre yazılacak gözlük reçetesi sayesinde size uygun olan gözlüğü en yakın gözlükçüden temin ediyorsunuz. Bu aslında tüm dünyada gerçekleşen bir süreç.

Bu uzun süreç Smart Vision Labs’ın geliştirdiği SVOne Enterprise adlı akıllı telefon destekli mobil cihaz ile kısalıyor.

Smart Vision Labs’ın New York’taki mağazalarında kullanılmaya başlayan teknoloji sayesinde gözlük reçetesi almanın en kolay yolu hastaların hizmetine sunuluyor.

- See more at: http://www.teknotalk.com/online-gozluk-recetesi-almanin-en-kolay-yolu-47837/#sthash.AFyA25QD.dpuf
"