Bu Akıllı Gözlükler Duyguları Gizliyor!

Japonya’da bir bilim adamı, kullanıcıların duygularını perdeleyen bir akıllı gözlük ürettiğini söylüyor.

Bu Akıllı Gözlükler Duyguları Gizliyor!
19 Ocak 2016 Salı 13:03

 BBC Türkçe’nin haberine göre, camlarında daha önce üretilen hareketli göz görüntüleri bulunan gözlük, takan kişinin ne gördüğüne değil, nasıl göründüğüne odaklanıyor. Google, geçen hafta teknolojik gözlük ‘Google Glass’ı sınırlı sayıda piyasaya sürmüştü ve yalnızca 24 saatliğine satmıştı. Bu pazarlama yöntemi, akıllı gözlüklere olan ilgiyi artırdı.

Piyasadaki ilgiyi değerlendiren Profesör Hirotaka Osawa’nın icat ettiği gözlüğün camlarında bilgisayarda daha önce üretilen hareketli göz görüntüleri yer alıyor. Böylece gözlüğü takan kişi, çalışıyormuş gibi görünürken gözlerini dinlendirebiliyor ve hatta uyuyabiliyor.

Profesör Osawa, konsantrasyonu bozulan veya meşgul kişilerin, farklı bir görüntü oluşturmak için bu gözlükleri kullanabileceğini söylüyor. Bilim adamına göre, hemşire, garson, öğretmen gibi insanlarla yakın iletişim içinde olan mesleklerde çalışanlar bu gözlükleri talep edecek.

Kaynak: BBC Türkçe


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.