Bölüm,bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek.

Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü GAÜN' de açılıyor...

Bölüm,bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek.
08 Temmuz 2014 Salı 11:52

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılan Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü, bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek.

 

GAÜN Fizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Necmettin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretime 1982'de Ortadoğu Teknik Üniversitesi bünyesinde başlayan fakültelerinin çalışmalarını 1987'den bu yana GAÜN çatısı altında sürdürdüğünü anımsattı.

 

Tüm mühendisliklerde olduğu gibi 2. sınıftan itibaren yoğunlaştırılmış laboratuvar uygulamalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Yazıcı, "Diğer üniversitelerden farklı olarak öğrencilerimize lisans eğitimleri boyunca birer üstün proje kazandırıyoruz. Hatta bazı projelerimizin sınav yerine geçmesi öğrencilerimize ayrı bir motivasyon sağlıyor" dedi.

 

Fakülte bünyesinde geçen yıl bir ilke imza attıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

 

"Türkiye'nin başka üniversitelerinden olmayan optik ve akustik mühendisliği bölümlerini açtık. İnşallah bu eğitim döneminde öğrenci kabulüne başlayacağız. Bu bölüm optik ışık ve ses üzerine odaklanan bir eğitim modeli. Yoğun bir tercih alacağımızı düşünüyoruz."

 

Kaynak: hakimiyet.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.