Bolu’da “Tarayalım Sağlıklı Gözlere Sahip Olalım “ Projesinin Protokolü İmzalandı

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğü arasında 1.2.3. ve 4. sınıflardaki öğrencilerine yönelik, “Tarayalım Sağlıklı Gözlere Sahip Olalım” projesinin protokol metni, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle, Bolu İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve Bolu Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz tarafından imzalandı.

Bolu’da “Tarayalım Sağlıklı Gözlere Sahip Olalım “ Projesinin Protokolü İmzalandı
03 Şubat 2018 Cumartesi 10:45

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol; “Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde bu gün bu protokole imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İl Sağlık müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında ortak bir projeye imza attık. Bu proje kapsamında, “Tarayalım Sağlıklı Gözlere Sahip Olalım” sloganı ile yola çıktık. İnşallah, Bolu ilinde merkezde 1.2. 3. ve 4. sınıflarda olan çocuklarımızın göz taramalarını, Bolu İzzet Baysal Hastanesi’nde bulunan göz doktorlarımız tarafından fedakarca yapmış olacağız. Bu protokol çerçevesinde, bütün okullarımızı ikinci dönem taramayı planlıyoruz. Bu tarama sonrasında, uzmanlar tarafından problem tespit edilen çocuklarımızın tedavilerinin de hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Böylelikle tespit edilemeyen, gözden kaçan, ihmal edilmiş hastalıkları, doktorlarımızla ve diğer çalışanlarımızla birlikte hızlıca yapmış olacağız. Bu protokol noktasında, verdiği destek sebebiyle Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.  İnşallah hayırlı bir süreç olur. Ve bu sürece bütün ilçeler de dahil olur. Ve göz taramalarımızı, bütün Bolu genelinde yapmış oluruz.  Bu bir ekip işi, ben bu ekibin barçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Valimize, vermiş olduğu destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Öğrenmede Görmek Çok Önemli”
Demirkol’un ardından açıklamalarda bulunan Bolu Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz ise; “Bugün Bolu Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir projeye imza atıyoruz. “Tarayalım Sağlıklı Gözlere Sahip Olalım” projesi nedeniyle buradayız.

Okullarımız da özellikle 1.2.3. ve 4. sınıflardaki öğrencilerimize, bu proje kapsamında göz taramaları gerçekleştirilecek. Benim en çok sevindiğim nokta da bu taramaların, okullarımda yapılıyor olması. Özellikle eğitim açısından göz taramasını çok önemsiyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki, öğrenmede görmek çok önemli.  İnsanlar öğrenmeyi farklı şekillerde yapabiliyor ama görerek öğrenme, öğrenmenin %60’lık, %70’lik bölümünü oluşturuyor. O nedenle çocukların, bu göz hastalıklarının daha önce tespit edilmesi ve tedavi sürecinin hızlı bir şekilde başlatılması çok önemli.

Sizler de bilirsiniz. Hepimiz öğrencilik yaptık.  Tahtaya uzak bir mesafede olan bir öğrencimiz uzağı göremiyorsa, tahtayı okuyamıyor ve öğrenme ortamından uzaklaşmış oluyor. Bu açıdan, bu projeyi çok önemsiyoruz. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Aydın Baruş’a da bu projeyi himayesi altına aldığı için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

Kaynak: Boluekspres.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.