Blue Cut Fotokromik Opak Lens Stoklarına Girdi!

Opak Lens’in optisyenlik müesseselerinin hizmetine sunduğu, Türkiye’de ilk ve tek ürünlerinden olan 1.58 Fotokromik Blue Cut’ın (Color Blue) konveks (+) numaraları da stoklara girdi.

Blue Cut Fotokromik Opak Lens Stoklarına Girdi!
08 Ağustos 2018 Çarşamba 15:37

Opak Lens’in ürün gamındaki fotokromik Blue Cut özellikli iki ürününden biri olan Color Blue ürününün en önemli özelliği, Fotokromik (Ultraviyole ışığında renk değiştirme) ve Blue Cut (Zararlı mavi ışığı kesme) teknolojisini bir arada bulundurmasıdır.

Blue Cut teknolojisi güneşten, tüm LCD ekranlı cihazlardan ve hatta enerji tasarrufu ampullerden yayılan, gözümüzün yorulmasına sebep olan kısaca mavi ışık olarak adlandırılan yüksek enerjili görünür ışığı (HEV) 420 nm dalga boyuna kadar filtre eden teknolojidir. Blue Cut teknolojisi, gün içerisinde yoğun bir şekilde bilgisayar kullanan ya da yoğun ışıklı ortamlarda bulunan kullanıcıların yaşadığı göz yorgunluğu, baş ağrısı, gözlerde kızarma, sulanma vb astenopik etkileri azaltma konusunda büyük fayda sağlar. Ayrıca yapılan araştırmalara göre katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu (AMD) gibi hastalıklardan korunma sağlar. Yine son araştırmalara göre sirkadyen ritmine (vücudun yenilenmesi ve uyku düzeni) yardımcı olmaktadır.

Camın Fotokromik özelliği ise ultraviyole ışınların yoğun olduğu ortamlarda, camın renginin koyulaşarak, renk değiştirme özelliğidir. Bu özellik, numaralı gözlük ve güneş gözlüğünü ayrı ayrı taşımada ve kullanmakta zorluk çeken kişiler için çok kullanışlı ve idealdir. Color Blue ürünü kullanıcıya, tek bir gözlükte hem optik hem de güneş gözlüğü çözümü sunuyor. 
Blue Cut Fotokromik camlar, 1.58 indeksi ile standart camlara göre yaklaşık % 35 daha ince olan Color Blue ürünü aynı zamanda iki gözlük kullanmak istemeyen kullanıcılara sağladığı pratik çözüm ile hayatı kolaylaştırıyor.

Color Blue ürünü sph 6/cyl 2 gibi geniş bir stok aralığıyla Opak Lens depolarından temin edilebilir. Blue Cut Fotokromik (Color Blue) hakkında daha ayrıntılı bilgi, Opak Lens şubelerinden ve satış temsilcilerinden alınabilir.

Yerli ve bağımsız sermayenin her zaman yanında olan ve onları destekleyen Opak Lens, optik sektörüne dinamizm ve yenilikler kazandırmaya devam ediyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.