Birkaç Saatliğine Karanlıkta Sıradışı Deneyim Yaşamak İster misiniz?

11 Ekim Dünya Görme Günü’nde, ‘karanlıkta diyalog’ etkinliğini ücretsiz olarak deneyimlemek ister misiniz?

Birkaç Saatliğine Karanlıkta Sıradışı Deneyim Yaşamak İster misiniz?
05 Ekim 2018 Cuma 18:13

“Evet” diyorsanız, bizi ilk arayan 10 kişiden biri olun ve bu farklı deneyimi yaşayın.

Dünya Görme günü her yıl Ekim ayının 2’inci Perşembe günü körlüğe ve görme bozukluğuna dikkat çekme amaçlı olarak kutlanan bir gün. Dünya görme günü, körlük ve görme bozukluğu ile göz sağlığı hizmetlerinin sağlanmasında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı (IAPB) Dünya Görme Günü etkinlikleri ve bu etkinliklerin koordinasyonunda aktif olarak yer alır. Bu bağlamda birçok firma, topluluk, dernek ve sivil toplum kuruluşu da körlük ve görme bozukluğuna ilişkin kamu bilincinin halk sağlığı sorunları olarak artırılması, körlüğü önleme ile ilgili hedef kitleleri eğitmek için düzenlenen programlara destek sağlamak için WHO ve IAPB ile birlikte çalışıyor.

Optik Gazete olarak geçen yıl, görme günü etkinliği kapsamında “Karanlıkta Yemek” organizasyonu gerçekleştirdik. Karanlıkta yemek yenilerek görenlere, kısa süreliğine de olsa görmeme deneyimi yaşatıldı. Bu farklı deneyimle, görmenin önemi ve görmeyenlerin yaşadıkları kavranmış oldu.

Bu yıl da Optik Gazete olarak körlüğe ve görme bozukluğuna dikkat çekmek, sağlıklı görüşün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalığı artırmak için 0553 239 52 66 numaralı telefondan sabah 9.00 akşam 18.00 saatleri arasında bizi arayan ilk 10 kişiye 11 Ekim Dünya Görme Günü’nde,  Diyalog Müzesi’nde ‘Karanlıkta Diyalog’ bileti hediye edeceğiz.

Bu özel günde, sıra dışı deneyimi yaşamak isteyen okuyucularımızın telefonlarını bekliyoruz.

Karanlıkta Diyalog etkinliği 11 Ekim Perşembe Dünya Görme Günü’nde sabah 10.00 veya akşam 19.30 saatlerinden birinde gerçekleştirilecektir.

Etkinlik Yeri: İstanbul Gayrettepe Metro istasyonunda yer alan özel müze alanındadır.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.