Birbirlerine "Göz ve Ayak" Oldular

Sivas'ın Zara ilçesinde, birisi görme diğeri yürüme engelli mesai arkadaşı iki memur, birbirlerine destek olarak engelleri birlikte aşıyor.

Birbirlerine "Göz ve Ayak" Oldular
11 Nisan 2016 Pazartesi 11:04

 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (E-KPSS) ile Zara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan doğuştan görme engelli Hasan Üstün (38) yaklaşık 18 ay önce santral memuru olarak göreve başladı.

Engeline rağmen kurumdaki, tüm işlerini kendi başına yapan Üstün, tek başına fotokopi çekiyor, çay demliyor ve asıl işi olan santrale bakıyor. İnsanları seslerinden ayırt eden Üstün, görme engellilerin sıklıkla kullandığı bastona ihtiyaç duymadan yürüyor.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüyemeyen Sedat Gönüller (33) ise yaklaşık 3 ay önce aynı E-KPSS'yi kazanarak kurumda evrak memuru olarak göreve başladı. İki engelli memurun kısa sürede güçlenen dostlukları ve aralarındaki dayanışma kurum amirlerinden ve çalışanlardan takdir görüyor. Birbirlerine yol arkadaşlığı yapan iki arkadaş, mesaiye de birlikte gidip geliyor. Birbirlerine göz ve ayak olan iki engelli memur, yaşama azimleriyle örnek oluyor.

Görme engelli Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimini 1999'da tamamladığını ve bugüne kadar da çeşitli kurumlarda görev aldığını söyledi.

Zara'ya 2014 yılında atandığını aktaran Üstün, "Zara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde memuriyete başladım. Müdürlerim, şube müdürlerimiz, diğer arkadaşlarımız bizi çok hoş karşıladılar. Santral memuruyum, telefonlara bakıyorum. Kurum içerisinde evrak getiriyorum, fotokopi çekiyorum." diye konuştu.

"Ben ona göz, o bana ayak oluyor"

Üstün, mesai arkadaşı Gönüller ile aralarındaki dayanışmaya değinerek, "Sedat arkadaşımız göreve başlayalı yaklaşık üç ay oldu. O da E-KPSS ile atandı. O bedensel engelli, yürümede sorunu var. Ben de görme engelliyim. İkimiz birbirimizi çok güzel idare ediyoruz." ifadesini kullandı.

Gönüller ise 16 yıl önce yürüme engelinin başladığını, ilçede 3 aydır görev yaptığını belirterek, "Milli Eğitim personelinin evrak kayıt, sigorta başlangıçları işlerine bakıyorum. Mesai biterken ben Hasan ağabeyin gözü oluyorum, o da benim ayaklarım oluyor, birlikte gidiyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Kurt da engelli kadrosunda çalışan iki personelin de verimli çalışmalar sergilediğini söyledi.

Engelli memurların durumlarına her fırsatta şükrettiğini ve yaşama sevinciyle dolu olduklarını aktaran Kurt, Üstün ve Gönüller'in kendi aralarındaki ve diğer personellerle gösterdikleri dayanışmayla örnek olduklarını kaydetti.

Kaynak: haberler.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.