Beynimiz Bizi Nasıl Kandırıyor?

Baktıklarımız acaba gördüklerimizle aynı mı?

Beynimiz Bizi Nasıl Kandırıyor?
10 Temmuz 2016 Pazar 12:15

 

Uyanık kaldığımız her an  beyin hücrelerimiz bizleri tanıyır ,öğreniyor ve yaşama dair tüm akrakterimizi ezberliyor. Haraket ve duygularımızı ele geçerek bizi kontrol altında tutuyor. Benliğimizi herşeyden önce oluşturuyor ne yapmamız gerektiği konusunda bizleri uyarıyor . Aynı şeyi tekrar tekrar yaşıyor fakat farklı anlamlar çıkarabiliyor .Beynimizin bu bilgileri elde tutulur şekilde muhafaza edişi büyük sırlarımızıda beraberinde getiriyor. Beynimiz , kişiliğimizi , benliğimizi oluşturan şey. Bir birine bağlı yüz milyarca nöronlar yani beyin hücrelerinden meydana gelmekte.Bu nöronlar henüz  anne karnındayken yapımızda oluşmaya başlıyor.

Beynimizin sürekliliğini koruyarak sağlıklı bir şekilde çalışması , ne yazık ki beynimizin herzaman anlayıp öğrenme güdüsü olduğu anlamına gelmiyor. Beynimiz anlamayı ve öğrenmeyide reddedebiliyor.

Şimdi sizlere beynimizin bizlere oynadığı küçük içeriklerden oluşan bu resimleri göstermek istiyoruz.

Baktıklarımız acaba gördüklerimizle aynı mı? Beynimiz bu ikilem karşısındaki seçimlerini nasıl yapıyor ? Beynimizin yanıltıcı olabileceğini bizlere en iyi şekilde anlatan bu resimleri dikkatlice gözlemleyip ,hipnotize etkisini anlamaya çalışmalısınız.

Göründüğü gibi Üçgen mi ?




Beynimiz gözlerimizin zihnimize yansıttığı verileri bir araya toparladığında  eksik kalan ve tamamlanmaya ihtiyacı olan parçaları bir araya getirmeye programlıdır. Bu nedenle “Yanılsama” dediğimiz sanrıları yaşarız. Bu durum  yoğun kargaşadan ziyade  gerçekten basit olduğuna inandığımız şeylerde bile  , afallamamıza  sebep olur.




Yerçekimi mi ?




İşin kötü yanlarından biri ise beynimizin hafizaya attığı görüntüler, veriler ile  gördüklerimiz kesiştiğinde  garip bir şekilde kendimizden öte  gözlerimize inanmak zorunda kalırız. örneğin yerçekimi bilgisi beynimizde olduğu haldebu bilgiyi onun zıttı bir görüntü ile karşılaştırdığımız zaman, görüntüyü destekleyen tüm verileri aklımıza getirmiş oluruz.
 

Artı İşaretine Odaklandığınızda Yeşil rengi görüyormusunuz ?




Beynimiz, hayal ürünleri görmeye okadar aşinadır ki .Beynimiz aslında yeşil nokta görmek istiyor mu ? ya da  bizim içimizden ilk bakışta  Yeşil görmek mi geçiyor ? fakat acı gerçek şu ki  ortadaki + İşaretine baktığımızda gözlerimiz doğrusunu görmüş bile olsa  beynimiz bize  ne yazık ki hayal gördürüyor.

Kaç D (Boyut) ?



Baktığımız şeyleri malesef tüm boyutlarıyla algılama gibi bir olanağımız yoktur.  Çünkü aynı yerde birden fazla bir yerde olamayız. Busebeple baktığımız içerikleri doğru görmek için yetersiz olabiliyoruz.

Beynimizin kandırması



Gerçekten gördüğümüzü sanarak inandığımız pek çok şey aslında beynimizin bizlere oynadığı oyunlardan ibarettir.

Büyük Organize ekibin büyük yalanları



Turuncu Noktanın boyutu sabit mi?


Görüyormuyuz yoksa Bakıyormuyuz ?

















Yani diyeceğimiz o ki Gözlerimize inanmamız gerektiğini biliyoruz ancak beynimiz aslında kendisine inanmamız için bize adeta emir veriyor.

Kaynak: gercekbasari.com







 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.