Beyan Açıklama Girişi...

Beyan Açıklama Girişi...
21 Ağustos 2015 Cuma 09:35


Sayın Üye Meslektaşlarımız,

2013 yılı Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesinde Bifokal (Multifokal, Çok Odaklı Gözlük Camları) temin edilmesi hakkında 6.3.8. maddesi “Reçetede; iki gözlük (uzak-yakın) yazılı ise ikisi de verilir. Uzak ve daimi gözlük yazılması halinde ise sadece uzak gözlük verilir. Reçetede, uzak-yakın gözlüklerle birlikte bifokal/progresifgözlük de yazılmış ise, her üç gözlük bir arada verilmeyip, uzak ve yakın gözlük veya bifokal/progresifgözlük verilir. Yine reçetede uzak ve yakın gözlük yazılı ise, hastanın yazılı talebi halinde bifokal/progressif gözlük verilebilir. Diğer taraftan reçetede bifokal/progresif gözlük yazılı ise hastanın yazılı talebi halinde, uzak ve yakın gözlük verilebilir. bifokal/progresifgözlük verilmesi halinde uzak-yakın çerçeve almış gibi işlem görür ancak Kuruma tek çerçeve bedeli fatura edilir. Bu durumda ilgiliye uzak-yakın gözlük ve çerçeve hakkı verilmiş sayılır. “ denilmektedir.

Bu durumda;

Göz hastalıkları uzmanı tarafından düzenlenen uzak ve yakın gözlük reçetesi ile hastalarımızın talep etmesi halinde hastanın beyan alınarak bifokal/progresifgözlük camı verilebilir. E-Reçete uygulaması dahilinde hastanın uzak ve yakın gözlük reçetesi için hastanın talep etmesi halinde uzak ve yakın gözlük cam bilgileri bifokal olarak düzeltilerek uzak çerçeve ve uzak cam kare kodları okutularak kayıt işlemi tamamlanabilmektedir. 


Medula Optik Provizyon Sistemine ver 1,66 yüklemesi yapılarak “Beyan Açıklama Girişi“ bölümü eklenerek, hastamıza ait gözlük reçetesi ile bifokal/progresif cam verilmesi halinde E-Reçete Giriş Ekranında en alt sağ tarafta 6. (altıncı ) butonda yer alan “Beyan Açıklama Giriş‘’ açılarak hasta beyanı yazılması gerekmektedir. Bu bölüme yazılacak beyanda ise “ uzak ve yakın camlarımı bifokal/progresif cam ve çerçeve aldım “ şeklinde veya bu meale gelen bir beyan yazılmalıdır.


Ayrıca E-Reçete ile gözlük almak isteyen hastalarımız hekim tarafından yazılan camın dışında farklı bir cam almak isteyebilirler, sisteme kayıt yaparken hastanın almak istediği cam türünü değiştirmeden, hastanın aldığı cam kare kodları okutularak kayıt yapılmalıdır. Kurum zararı söz konusu olmaktadır. E-Reçetelerde bifokal/progresif camlar dışında hiç bir şekilde cam türü değiştirilemez.

Bilgilerinize,

Kaynak: gozder.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.