Beklenen Haber: Asgari Ücret Net 1300 TL Oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı, Resmi Gazete'de Yayınlandı.

Beklenen Haber: Asgari Ücret Net 1300 TL Oldu!
31 Aralık 2015 Perşembe 11:59

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücretin 2016 yılı için net bin 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun belirlediği ve yarından itibaren geçerli olacak asgari ücretle ilgili karar Resmi Gazete'nin 3. mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, İş Kanunu gereğince iş sözleşmesi ile çalışan ve bu kanun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin asgari ücretini tespit etmekle görevli Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 6 Aralık 2013 tarihinde başladığı çalışmalarını bugüne kadar sürdürdüğü belirtildi.

 Komisyonun yaptığı 5 toplantı sonucunda milli seviyede tek asgari ücret tespitine oy birliğiyle karar verilirken, 16 yaşını doldurmuş işçiler ile 16 yaşını doldurmamış işçilerin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretleri 1 Ocak 2014-30 Haziran 2014 tarihlerinde 35 lira 70 kuruş, 1 Temmuz 2014-31 Aralık 2014 tarihlerinde ise 37 lira 80 kuruş olarak tespitine işçi temsilcilerinin muhalefetine karşılık oy çokluğuyla karar verildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı’nın tamamına ulaşmak için tıklayın

Asgari Bigi Notu







İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.