Bebeklerde ilk göz muayenesi ne zaman yapılır?

Göz muayenesi bebeklerde 1 yaşına kadar 2 farklı şekilde yapılır.

Bebeklerde ilk göz muayenesi ne zaman yapılır?
09 Şubat 2019 Cumartesi 09:50

Bebeklerde ilk göz muayenesi ne zaman yapılır?

Bebeklerin göz sağlıkları hayatımızda çok büyük önem arz eder. Bu nedenle onların sağlıkları konusunda sıklıkla gerekli doktorlara muayene randevuları almamız gerekir. Bebeklerde göz muayenesi de buna bir örnektir. Göz muayenesi bebeklerde 1 yaşına kadar 2 farklı şekilde yapılırlar. Bunlardan ilki ilk 3 ay içerisinde yapılan muayenedir. Bebeklerin gözlerinin gelişme durumuna bakılır. Acil müdahale gerektiren bir durumun olup olmadığına bakılır. İkinci detaylı muayenesi ise işlerin yolunda gitmesine istinaden 1 yaşında yapılır. Bu ikinci muayene için uzman bir göz doktoruna başvurmak da fayda vardır.

Yeni doğan göz muayenesi ne zaman yapılır?

Yeni doğan bebeklerin, ilk doğdukları anda sizi tam olarak görmeleri zordur. İlk önce belli başlı renkleri ayırt ederler. Daha sonra ise net bir şekilde nesneleri görmeye başlarlar. Bu durum bebeklerde 3 ay dolana kadar devam eder. 3. aydan itibaren gördükleri görüntüler netleşmeye ve detaylı olmaya başlar. Bu nedenle de yeni doğan bebekler için ilk göz muayenesi 3. ayda yapılmalıdır. Bunun için bebek doktorunuzdan destek alabilir ve detaylı inceleme gerekiyor ise bir göz doktoruna bebeğinizi gösterebilirsiniz.

1 yaş göz muayenesini nerede yaptırmalıyız?

Bebekler için 1 yaş göz muayenelerini uzman göz doktorunda yaptırmalıyız. Bu 1 yaş göz muayenesi ile bebeğimizin göz gelişimi hakkında detaylı bilgi ediniriz. Çocuk doktorunun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeliyiz. Doktorumuzun gerekli gördüğü durumlarda muayene aralarını 1 yıldan daha kısa sürelere çekmeliyiz. Bebeklerimizin sağlıkları önceliğimizde yer alan durumlardandır. 1 yaş göz muayenesi için her hangi bir hastanenin göz bölümünde işlem yaptırabilirsiniz.

Kaynak: http://bebekvesaglik.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.