Batman'da Öğrenciler “Göz“den Geçti

Batman'da 17 bin 929 öğrenci göz taramasından geçti.

Batman'da Öğrenciler “Göz“den Geçti
29 Mayıs 2014 Perşembe 07:51

Uzman heyet, öğrencilerin büyük bölümünde göz tembelliğini tespit etti.

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Batman Valiliği ve Mcdonald's Çocuk Vakfı'nın ortak 'göz tarama' çalışmasında Batman'da 17 bin 929 ilköğretim öğrencisi muayene edildi. Uzmanların raporlarına öğrencilerin büyük bölümünde göz tembelleği var...

 

PROJE TAMAMLANDI

 

Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Batman Valiliği ve Mcdonald's Çocuk Vakfı'nın işbirliği protokolü kapsamında Batman'da bir yıl süren göz tarama çalışmaları sona erdi. İlköğretim öğrencilerine yönelik tarama, Kültür İlköğretim okulundaki öğrencilerin muayenesiyle son buldu. Programa Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve Çocuk Vakfı yöneticileri katıldı. Proje kapsamında 16 kişilik uzman ekip, 17 bin 929 öğrenciyi göz taramasından geçirdi.

 

 

Öğrenciler, ‘göz’den geçti!

 

 

GÖZLERDE TEMBELLİK


Sağlık İl Müdürlüğü'nün çalışmalarla ilgili verdiği bilgiler şöyle: "Batman merkezdeki 20 ilkokula gidilmiş, toplam 17.929 öğrenciye göz taraması yapılmıştır. Muayene edilen 17.929 öğrenciden 1.275'ine reçete yazılmış ve 1.396 öğrenci ileri tetkik ve tedavi için bir üst kuruma sevk edilmiştir." Öte yandan uzmanlar, öğrencilerde genelde alerjik rahatsızlıklar ile göz tembellikleri rahatsızlıklarını tespit etti. Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, projede emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Kaynak : batmancagdas.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.