Başkan'dan Bayram Mesajı

Bayramlar, dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşma günüdür.

Başkan'dan Bayram Mesajı
25 Temmuz 2014 Cuma 06:18

Bayramlar, inananların bayram coşkusunu ve sevincini kendi hanelerinde, kendi kendilerine yaşadıkları günler değildir. Bayramlar, bayramı mahsun ve buruk geçirenleri unutmama, yüzünde keder, gönlünde acı olanlara da bayram tebessümünü ulaştırma günüdür.

 

Rahmet ve bereket ayı bir Ramazan'ı daha idrak edip, bayrama erişmenin huzurunu yaşıyoruz. Ramazan Ayı'nın yaydığı manevi huzur iklimi ve bu ay vesilesiyle doyasıya teneffüs ettiğimiz hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma havasının Bayram ile birlikte ve bayramdan sonra da bizi, bizim ülkemizi terk etmemesini temenni ediyorum.

 

Bayramlar, dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşma günüdür. Bayramlar, büyüğünden küçüğüne herkesi bir birine kavuşturan, herkesin bir birine kalbi bir muhabbetle sarıldığı günlerdir. Ve bayramlar, müminlerin, elleriyle, dilleriyle, gönülleriyle iyiliği ve kardeşliği en üst düzeyde tezahür ettirdikleri ve kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bizim coğrafyamızda aynı huzur ve hoşgörü iklimini egemen kıldıkları günlerdir.

 

Biz biliyoruz ki, bu bayramda da bizim coğrafyamızda Ramazan ayında üst düzeyde tezahür eden yardımlaşma ve dayanışma duyguları her bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı vesilesiyle de coşkuya dönüşecek ve bayram sevinç ve mutluluğu her köşeye, her haneye ve her gönüle ulaşacaktır.

 

Yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten kimsenin imtina etmediği ülkemizde, bizim gönlümüzden geçen; yardımlara ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır.

 

Milletimizin bu ay içerisinde gösterdiği asaletin ve yüksek şuurun bir sonucu olarak, yoksullara, düşkünlere yönelik olarak her yerde yardımlaşmayı ortak bir tavır olarak tezahür ettirmesi, aynı ezan, aynı kıble, aynı hayır duaları ve aynı değerleri paylaşarak ülkemizin her tarafında ortak bir manevi havayı teneffüs ettirmesi, bizim, bizi millet yapan bağların ne kadar güçlü, derin ve kopmaz olduğuna dair inancımızı pekiştirmiştir.

 

Ramazan ayı münasebetiyle yaşadığımız bu manevi iklimin bizim coğrafyamızda ilelebet egemen olması en büyük temennimizdir. Bir başka temennimiz daha vardır, yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten kimsenin imtina etmediği ülkemizde, bizim gönlümüzden geçen; yardımlara ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır. Bizim temennimiz ve çabamız bizim coğrafyamızın ve bizim milletimizin dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi ve milleti olması içindir.

 

Bu duygularla tüm üyelerimizin, aziz milletimizin ve tüm inananların mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

Turgut VARDİ

Genel Başkan
Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği,
Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.