'Babaanne İlaçları' İçin Patent Yolda!

Bitki türleri ve biyoçeşitlilik envanterinin çıkarılması için 2007’de başlatılan çalışma hızla ilerliyor.

'Babaanne İlaçları' İçin Patent Yolda!
27 Kasım 2018 Salı 14:57

Araştırma kapsamında 74 ilin envanteri çıkarıldı. Toplanan örnekler, bölgedeki yaşlılara danışılarak hangi tedavilerde kullanıldığı yönüyle mercek altına alınacak. Etnobotanik, biyolog, botanik ve sosyologlardan oluşan dört kişilik ekipler köylerde yaşlılarla tek tek görüşüyor.

81 İlin Envanteri Çıkacak

Tarım Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu, “2019’da 81 ilin envanter çalışması bitecek. Tespit ettiğimiz veriler ‘Nuh’un Gemisi’ adlı Veri Tabanı’na işlendi. Buna dayalı olarak da biyoçeşitliliğe dayalı geleneksel bilginin kayıt altına alınmasına yönelik 2017’de bir proje başlattık” dedi. 

Ar-Ge Çalışmaları Var 

Kandazoğlu, şöyle devam etti: “Amacımız, kullanılan bitkilerin ne şekilde uygulandığını öğrenmek. Ar-Ge çalışmaları yapılıp patenti alındıktan sonra piyasaya çıkması lazım, çünkü doğruluğu ya da yanlışlığı bilimsel olarak ispatlanmış bilgiler değil. Elde ettiğimiz verileri bilim insanlarına açacağız.”

Kaynak: Sağlık Aktüel


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.