Ata'mızı Özlem ve Saygı İle Anıyoruz.

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümü!

Ata'mızı Özlem ve Saygı İle Anıyoruz.
10 Kasım 2017 Cuma 08:15

Bugün 10 Kasım 2017 ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, doktorların tedavi çabaları sonuç vermeyince 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09.05’te İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu! Türk milletinin bu acılı günü ve Atatürk için 10 Kasım 1938’de ve tarih boyunca pek çok söz söylenmiş; yazarlar, şairler, düşünürler,  dünya liderleri Atatürk’e dair duygularını ve düşüncelerini paylaşmışlardır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün cenazesi törenle İstanbul’dan Ankara’ya uğurlanması sonrası Atatürk 21 Kasım 1938 günü Ankara’da yapılan büyük bir törenle Ankara Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrine konulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk şimdi ki istirahat yeri olan Anıtkabir’e ölümünden 15 yıl sonra 10 Kasım 1953’te kendisi nakledilerek toprağa verildi.

Cumhuriyetimizin kurulması için kurtuluş savaşını milletimizle birlikte büyük bir zaferle sonuçlandıran Mustafa kemal Atatürk'ü Rahmet, özlem ve saygı ile anıyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.