Artık Geleceğe Umutla Bakıyorlar!

‘Geleceğe Bakan Gözüm’ projesinde kontrolden geçen ve sadece yüzde 10 görebildiğinin farkında olmayan küçük Mert tedavi edildi. Mert artık en arkadan da görebiliyor.

Artık Geleceğe Umutla Bakıyorlar!
24 Ekim 2018 Çarşamba 11:03

Antalya'da başlatılan 'Geleceğe Bakan Gözüm' projesi ile yüzde 10 görebildiği belirlenen ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Mert Bakaç, tedavi edilip yüzde 95 görmeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orbit Tıp Merkezi iş birliğiyle iki yıldır sürdürülen ödüllü proje kapsamında görme bozukluğunu yenen Mert, şimdi yazıları en arka sıradan bile görebiliyor.

Göz Problemini Fark Etmediler

Geleceğe Bakan Gözüm Projesi kapsamında 5 ilçedeki ilkokul 1. sınıf öğrencilerine uygulanan göz taramalarında göz tembelliği ve göz bozukluğu teşhisi konulan Mert'in yüzde 10 oranında görebildiği tespit edildi. Gerekli tedavileri yapılan Mert gözlük kullanmaya başladı. Aradan geçen 2 yılda göz bozukluğu giderilen Mert, şimdi yüzde 95 oranında görebiliyor. Mert, tedavi edilmeden önce sınıfta en kısa öğrencilerden biri olması nedeniyle en ön sırada oturuyordu. Tedavi edildikten sonra en arka sırada oturduğunu söyleyen Mert, tahtayı çok net gördüğünü söyledi. Anne Gözde Toprak, "Mert'in dedesi ve anneannesi sağlıkçı olmasına rağmen tarama yapılana kadar göz bozukluğu yaşadığını bilmiyorduk" ifadelerini kullandı.

Her Çocuğa Bir Ağaç

Proje ortağı Orbit Tıp Merkezi Genel Müdürü Özgür Şen, kendisini ziyarete gelen Mert ile sohbet etti. Mert'in kliniğe ilk geldiğinde ciddi oranda görme sıkıntısı çektiğini söyleyen Şen, proje kapsamında tedavi edilen her bir öğrenci için bir ağaç diktiklerini de vurguladı. İki okulun bahçesinde hatıra ormanı oluşturduklarını anlatan Şen, "Toplamda 400 zeytin ağacı var. Bu ağaçlardan toplanılan zeytinler satılarak okulların ihtiyacı karşılanıyor" diye konuştu.

650 Öğrenci Tedavi Oldu

PROJE kapsamında Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı ilçelerindeki ilkokul 1. sınıfa giden 11 bin 550 öğrenciye göz taraması yapıldı. 650 öğrenciye tedavi yapılırken 100'ün üzerinde gözlük ihtiyacı karşılandı. Proje kapmasında 50 çalışan ve 450 öğretmen görev yapıyor.

Hedef 100 Bin Çocuk

Geleceğe Bakan Gözüm Proje'nin yanı sıra farklı öğrencilere yönelik farklı projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Şen, bu projeler kapsamında toplamda 65 bin çocuğa ulaştıklarını ifade etti. Hedeflerinin 100 bin çocuğa ulaşmak olduğunu belirten Şen, ağaç sayısını da bine çıkarmak istediklerini söyledi.

Kaynak: Sabah Gazetesi
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.