Alkolün Etkisi 'Alkol Gözlüğü' İle Anlatıldı

Çorum'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, alkolün etkisini göstermek amacıyla katılımcılara özel bir gözlükle penaltı atışı yaptırıldı. 100 promil "alkollü hissi" veren gözlüğü takan protokol üyeleri, penaltı atışı yapmakta zorluk çekti.

Alkolün Etkisi 'Alkol Gözlüğü' İle Anlatıldı
09 Mayıs 2018 Çarşamba 08:58

Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ ile vatandaşlar, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, 100 promil alkollü hissi veren gözlüğü takarak penaltı atışı yapmaya çalıştı.

Alkollü araç kullanmanın risklerinin uygulamalı olarak gösterilmesi amacıyla yapılan etkinlikte gözlüğü takarak atış yapanlar, topa vurmakta zorluk çekti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında "trafikte çocuk güvenliği" temasının işleneceğini söyledi.

Trafik ve çocuk konusunda farkındalık sağlamak amacıyla, "Hey büyükler! Trafik kurallarına uyun, biz çocuklara örnek olun!" sloganıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini anlatan Doğanay, "Kaza yapan araçlardan çocukların fırladığı, aniden yola çıkan çocuğa araç çarptığı şeklinde maalesef üzücü haberler izlemekteyiz. Trafikte bulunan çocukların diğer yol kullanıcıları tarafından daha dikkatli izlenmesi gerekiyor." dedi.

Çorum'da 2017 yılında meydana gelen trafik kazalarında 54, bu yılın ilk 4 ayında ise 16 çocuğun yaralandığını bildiren Doğanay, şunları kaydetti:

"Ülkemizde trafik kazalarında bir yıl içinde ölen çocuk sayısı, Avrupa'daki 5 büyük ülkede ölen toplam çocuk sayısından daha fazla. İl Emniyet Müdürlüğü olarak 2017 yılında 3 bin 288, bu yıl ise 989 çocuğumuza trafik güvenliği konusunda eğitim verdik. Anne ve babalar da trafikte çocuklarına dikkat etmelidir. Küçük çocukların araçların ön koltuklarına oturtulmaması gerekmektedir. Gerekli önlemler alınarak arka koltuklara oturtulmalıdır. Çocukların kısa süreli heveslerini değil, geleceklerini düşünerek hareket edin."

Etkinlikte, kentteki önleyici güvenlik hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla kurulan Yunus ve Şahin timlerinde görevli polis memurlarına da sertifika verildi.

Daha sonra Özkan ve beraberindekiler, Trafik Haftası kapsamında açılan stantları gezdi.

Kaynak: Timetürk
 
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.