Akıllı Gözlükler Gözlük Mağazasında mı Satılacak

Kanadalı girişim North, geçtiğimiz ay tanıttığı akıllı gözlüklerini ABD'de New York ve Kanada'da Toronto şehirlerinde açtığı mağazalarda satışa sundu.

Akıllı Gözlükler Gözlük Mağazasında mı Satılacak
18 Kasım 2018 Pazar 11:00

North -eski adıyla Thalmic Labs- geçtiğimiz ay tanıttığı akıllı gözlüklerini ABD’de New York ve Kanada’da Toronto şehirlerinde açtığı mağazalarda satışa sundu. Focals adı verilen şeffaf holografik ekranları bulunan gözlükler, tanesi 1000 Dolar’dan satılıyor.

North’un en yeni giyilebilir teknoloji ürünü olan Focals, akıllı telefonunuzu cebinizden çıkarmadan bazı genel görevleri tamamlamanızı sağlıyor. Holografik ekranında bilgileri göstermenin yanı sıra Focals’ın mikrofonu da sesli komutları cihaza iletmenize imkan veriyor. Cihaza bağlı olarak çalışan bir yüzük sayesinde de elinizi kaldırmadan gözlükle etkileşim kurmanız mümkün.

Focals telefonunuza gelen mesajları görmenizi ve yanıtlamanızı, gideceğiniz noktaya yol tarifi almanızı ve taksi çağırmanızı sağlıyor. Alexa sesli asistan ile donatılmış cihaz sayesinde diğer internete bağlı akıllı ev aletlerinizle de iletişime geçebiliyorsunuz.

Numaralı Akıllı Gözlükler İçin Biraz Beklemek Gerekebilir

Focals şu anda iki farklı şekilde ve üç renk seçeneğiyle sunuluyor. The Classic seçeneği, geleneksel köşeli çerçeveye modern bir yaklaşımla tasarlanmış ve Aralık ayından itibaren müşterilere teslim edilmeye başlayacak. Yuvarlak ve daha kalın çerçeveler ise 2019’un başında piyasaya sürülecek.

Eğer hali hazırda numaralı gözlük kullanıyorsanız, Focals satın almak için biraz beklemeniz gerekiyor. Focals’ın numaralı camlar kullanan versiyonu henüz geliştirilmedi ve herhangi bir tanıtım tarihi de duyurulmadı. Gözlükleri, internet üzerinden ön siparişle almak mümkün ancak yine de mağazalardan birine gidip gözlüğü kendinize göre ayarlatmanız gerekiyor. Her gözlük kişiye özel yapıldığı için internet üzerinden sipariş vermek mümkün değil. Müşteriler ayrıca ön sipariş vererek, kendi bölgelerinde de bir North mağazası açılmasını bekleyebilir.

Kaynak: Dünya Halleri
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.