Akademisyen maaşlarına zam geliyor.

Hükümet, akademisyen maaşlarını yükselterek üniversiteleri cazibe merkezi yapmak için çalışma başlattı.

Akademisyen maaşlarına zam geliyor.
10 Şubat 2014 Pazartesi 07:18

Hükümet, akademisyen maaşlarını yükselterek üniversiteleri cazibe merkezi yapmak için çalışma başlattı. Sanayi Bakanı Fikri Işık, "Performansa bağlı ilave ödeme yapmak için yoğun olarak çalışıyoruz" dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversitelerin cazibesini artırmak için önemli adımlar atacaklarını söyledi. Yakın dönemde bu yönde yapılacak en önemli çalışmanın üniversite öğretim üyelerinin özlük haklarının ve aldığı ücretlerinin iyileştirilmesi olduğunu belirten Bakan Işık, "Üniversite öğretim üyelerimize performans bazlı ilave ödemeler yapılabilmesinin önünün açmak için yoğun olarak çalışıyoruz" dedi.

YOL HARİTASI ÇIKARILACAK

Bakan Işık, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bugün 26 toplantıda 141 sorun ve 191 çözüm önerisini tartışacaklarını bildirdi. Bakan Fikri Işık, yapılacak çalışmalarda yol haritasının daha iyi ortaya çıkacağını belirterek, "2014'ün sonuna kadar Türkiye'de Kamu-Üniversite-Sanayi Strateji Belgesi yürürlüğe girmiş olacak. Bundan sonra hangi adımları atacağımızı yazılı kuralar çerçevesinde yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Türkiye'deki üniversitelerin önemine işaret eden Bakan Işık, "Arzumuz üniversitelerimizin sadece Türkiye'den öğrenci alan değil, dünyanın her ülkesinden parlak öğrencileri kendine çeken bir cazibe merkezi olması" dedi.

60 MİLYAR $'LIK AR-GE HEDEFİ

Ar-Ge ve inovasyonun kaçınılmaz hale geldiğine değinen Bakan Fikri Işık, "Geleneksel üretim yöntemlerimizle daha fazla mesafe alamayız. Türkiye'nin bulunduğu teknolojik düzeyde dünyada acımasız bir rekabet var. Bu noktada üretim yapan firmaların karları gittikçe düşüyor. Yapmamız gereken teknoloji düzeyimizde vites büyütmek" dedi. Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payındaki artışına da vurgu yapan Işık, bu oranı 2023'te yüzde 3'e çıkarmak istediklerini söyledi. Bu da 60 milyar dolarlık bütçe anlamına geliyor.

Performans kriterleri neler?

Deney

Saha

Proje

Yayın

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.