81 İlin Sağlık Müdürlüğü'ne Gönderilen Yazı ile İnternetten Kontak Lens Satışının Yasal Olmadığı Bildirildi!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), internetten kontak lens satışının yasal olmadığını 81 ilin Sağlık Müdürlükleri’ne gönderdiği yazı ile tekrar bildirdi.

81 İlin Sağlık Müdürlüğü'ne Gönderilen Yazı ile İnternetten Kontak Lens Satışının Yasal Olmadığı Bildirildi!
20 Temmuz 2018 Cuma 12:47

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun 81 ilin Sağlık Müdürlükleri'ne gönderdiği yazı; mahkeme kararlarının olumlu veya olumsuz münferit kararlar olduğunun, internetten lens ve gözlük satışının İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun idari cezaları uygulamasında engel teşkil etmediğinin optisyenlik müesseselerine tebligatıdır.

Piyasaya arz edilen tıbbi cihazların satış, reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usül ve esasların, Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile belirlendiğine değinen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), yazısında optisyenlerin mesleki yetkilerine ve sınırlarına da ayrıntılı bir şekilde değindi.

TİTCK'nın,  81 ilin Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiği yazı şu şekilde:








İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.