5 bin 474 Sağlık Hizmetleri Kadrosunda Optisyen yok!

Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okullarından mezun olan optisyenlere devlette bu senede kadro yok.

5 bin 474 Sağlık Hizmetleri Kadrosunda Optisyen yok!
16 Haziran 2014 Pazartesi 06:58


Optisyenlik mezunlarının bunca sene verilen mücadelesine rağmen bu senede KPSS sonuçlarına göre açıklanan devlet kadrolarında optisyenlik için kontenjan ayrılmaması hayal kırıklığı yaşattı.

 

23 Haziran-02 Temmuz'da alınacak tercihlerin yerleştirmelerinde, 124 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 10 bin 210 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu.

 

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 23 Haziran-02 Temmuz tarihleri arasında tercihlerin alınacağı 2014/1 yerleştirmelerinde, 124 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 10 bin 210 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu bildirdi.

 

Kumbuzoğlu, AA muhabirine, KPSS sonuçlarına göre yapılacak merkezi yerleştirme işlemi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarınca kuruma kadro ve pozisyonların bildirildiğini kaydeden Kumbuzoğlu, söz konusu kadroların ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini söyledi.

 

Kumbuzoğlu, "2014 yılı KPSS yerleştirme takvimine göre, 23 Haziran-02 Temmuz'da tercihlerin alınacağı 2014/1 yerleştirmelerinde, 124 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 10 bin 210 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu" dedi.

 

Atama yapılması talep edilen kadro ve pozisyonların yaklaşık yüzde 19'unun ortaöğretim, yüzde 24'ünün önlisans, yüzde 57'sinin de lisans düzeyinde olduğunu bildiren Kumbuzoğlu, "Söz konusu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı 190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar, üniversiteler hariç 7 bin 886, üniversiteler 575, mahalli idareler 97 ve kamu iktisadi teşebbüslerine de bin 652 oldu. Böylece toplam 10 bin 210 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu" diye konuştu.

 

 

Atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgiler "www.dpb.gov.tr" internet adresindende bu gün itibarıyla yer alacak.

 

Talep edilen toplam kadroların, hizmet sınıflarına göre dağılımı şöyle:

 

"Sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı 5 bin 474, genel idare hizmetleri sınıfı bin 153, teknik hizmetler sınıfı bin 82, avukatlık hizmetleri sınıfı 86, yardımcı hizmetler sınıfı 687 ve eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı 76."

 

KİT pozisyonlarının öğrenim durumlarına göre dağılımı da ortaöğretim 41, önlisans 357 ve lisans bin 254 adet şeklinde oldu.

 

Adayların tercih edebileceği yer, kadro ve pozisyonlar konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırlanan tercih robotuna http://euygulama.dpb.gov.tr/tercihrobotu_2014_1/ adresinden ulaşılabilir.

 

Kaynak : saglikaktuel.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.