2016’ya Umutla Girelim


Melek Sakaloğlu

Melek Sakaloğlu

Okunma 30 Aralık 2015, 15:49

 Biten bir yılın sonunda, yeni başlayacak olan yepyeni bir yılın da başındayız. Yeni umutlar, yeni beklentiler, yeni planlar, yeni hayaller, değişimler ve dahası. Yapılması planlanıp da tamamlanmamış ve hep de bir sonraki yeni yıla ertelenmiş bir dolu yeni hayal ve arzu…

Nedense her yılın sonu geldiğinde, o yıl gerçekleştiremediğimiz isteklerimizi gerçekleştirmenin en kestirme yolu olarak görmekteyiz başlayacak olan yeni yılı... Her ne olursa olsun birçok insan sımsıkı tutunuyor yeni yılın bütün sıkıntılara çare olarak geldiği düşüncesine...

Bunca şeyler yaşanmış eski bir yılın ardından, gelmekte olan yeni bir yıldan bu kadar umutla söz etmek herhalde boşa bir çaba değildir. Dahası umutla bakmak, hala iyimser olmak ve iyi şeylerin yaşanacağı inancına sahip olmak da çok yerinde bir tutumdur bana göre. Fakat her sorun için yeni yıla odaklanmak biraz kolaycı bir yaklaşım olacaktır. Aslında gelin bu sene, yeni yıl için yaptığımız planların arasına bir de kendimizi keşfetmeyi ekleyelim. Kendimizde büyük değişimler yaratmak için çabalamaktan öte, içimizde büyük keşifler yapmanın yollarını arayalım. Hayatta bir sihirli değnek olmadığına göre, belki de bu yolla yeni yılın bir tatlı cadı olmadığını da anlamış olacağız. O yüzden en büyük yenilikler bizim içimizde, bunu unutmayalım. Keşfetmek keyifli olacaktır…

Gelgelelim bazıları için de yılsonları biraz buruktur. Hele de yaşı biraz orta yaşın üzerinde olanlar için ‘zaman yine ne çabuk geçti’ cümlelerinin kurulduğu o sitemkâr zamanlardır. İtiraf etmeliyim ki ben de zaman zaman bu hisse kapılanlardan biriyim. Çocukluğumdaki o yılbaşı heyecanları yerine şu an galiba daha çok buruk bir his içindeyim.

Her ne kadar buruk bir his yaşıyorum desem de aslında, yeni bir yıl için planlar yapmaktan da kendimi alamıyorum. Geleneksel bir adet olsa gerek plan yapmak, hayal kurmak. Yeni bir yılın en büyük umut vadedici sözcüğü her halde ‘yeni’ kelimesi ile başlaması olsa gerek. Zira bizler yeni olan her şeye biraz daha çok heyecanla yaklaşırız nedense.

Oysa biten 2015 yılı da daha yeniyken (başlarken) ona da aynı heyecanlı ve umutlu tavrımızı sergilemiştik. Çok büyük planlar, hayaller, umutlar, dilekler gibi hayal dünyamızdan neler neler geçirmiş, üstelik gerçekleşmeme ihtimalini hiç aklımıza getirmeden sıkı sıkı da sarılmıştık. Ama 2015 yılı sonunda şöyle bir geriye dönüp baktığımızda birçoğumuz hayatın temposundan yaptığımız planların ne olduğunu bile unuttuk. Yine gerçek, yine yaşananlar bize kurduğumuz hayalleri unutturdu. Gerçekleri bir tokat gibi suratımıza çarptı maalesef. Bu kadar da umutsuz konuşmamak lazım değil mi, mutlaka güzellikler de yaşandı biten yılda. Ama benim şu an aklımda nedense acı ve gözyaşından, endişeden başka bir şey yok.

Gönül isterdi ki 2016 yılı için 2015 yılı gibi huzurlu ve mutlu dileklerimiz olsun. Fakat ülke olarak 2015 yılında yaşanan acılardan sonra –ki bitmedi, hala daha yaşanmaya devam ediyor- değil böyle bir temennide bulunmak, bir an önce huzurlu bir 2016 yılı gelmesi için dua ediyoruz. Haksız da sayılmayız aslında. Geriye baktığımızda ülkemiz açısından ağır bedellerin ödendiği, acı kayıpların yaşandığı bir yıl oldu 2015 yılı.

Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada birçok zorluklar yaşandı 2015’de. Oysa bizler her yılbaşında olduğu gibi 2015 yılı için de barış dolu, sevgi dolu bir dünya dileklerinde bulunmamış mıydık? Kardeşçe yaşamak dileklerinin içi çürütülmüş, yerine savaşın yok edici gücüne boyun eğilmiş bir dünya istememiştik biz. Ancak maalesef bu gerçekler dünyanın birçok ülkesinde birçok masum insanı etkiliyor.

Böylesine zor geçmiş bir yılın ardından daha iç açıcı bir yazı kaleme almayı çok isterdim sevgili dostlar. Fakat yaşadıklarımız görmezlikten gelinemeyecek kadar hassas ve önemli konular sizin de bildiğiniz gibi.

Bizler 2016 yılına biraz buruk bir ortamda gireceğiz ama umudumuzu tabiî ki de kaybetmeyeceğiz. ‘Umut Fakirin Ekmeğidir’ sözü bu durumu açıklamaya yeter mi bilmem ama umut etmekten, güzellikler dilemekten, barış için mücadele etmekten ve en önemlisi de bu ülkedeki herkesin bu vatanın çocukları olduğu gerçeğinden asla vazgeçmeyeceğiz. Yeni yılda da en büyük dileğimiz ve duamız sevgi olacak, barış dolu bir dünya olacak. Ve bunlardan sonra diğer umutlarımız ve hayallerimiz için dilekler dileyip dualar edeceğiz. 2015’in buruk vedasına 2016’nın büyük umutları inşallah perde çekecek. İnşallah 2016 yılı dünyamıza, bize ve ülkemize iyi gelecek…

Sağlıklı, huzurlu, barış dolu ve sevdiklerinizin hep yanı başınızda olacağı bir yıl olması temennilerimle…

Sevgilerle…

- kralbet giriş - - - - -

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.