2 Bin 739 Öğrenciden Bin Tanesinin Gözü Bozuk Çıktı

Yenimahalle'de bulunan 13 devlet okulunda, 2 bin 739 öğrenciye göz taraması yapan Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, toplamda bin öğrencinin gözünde problem tespit etti.

2 Bin 739 Öğrenciden Bin Tanesinin Gözü Bozuk Çıktı
30 Ocak 2018 Salı 14:21

Bir ay boyunca ilçe genelinde bulunan anaokulu ve 1'inci sınıflarda gerçekleştirilen taramalarda, bazı öğrencilere miyop, göz tembelliği, astigmat, şaşılık ve göz kayması teşhisi konuldu. Çıkan sonuçların dikkate alınması gerektiğini ve göz sağlığında erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, öğrencilerin ailelerine öğretmenleri aracılığıyla bilgi kağıdı yolladı. Testi geçemeyen öğrencileri göz doktoruna yönlendiren uzmanlar, ailelerin bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyleyerek, "Göz bozukluğu olan çocuk tahtayı göremediği için öğrenemez. Durum böyle olunca derslere karşı isteksizlik olur ve çocuğun başarısı düşer" ifadelerinde bulundu.

Yenimahalle'de belirli periyotlarla okullarda sağlık taramaların yapıldığını ve önceliklerinin halk sağlığı olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz. Birinci önceliğimiz, halk sağlığıdır. Sağlıklı yarınlar ancak sağlıklı insanlar ile kurabilir, bu yüzden çocuklarımızın sağlığı bizim için önemli. Yapmış olduğumuz göz taramaları sonucunda göz problemi olan öğrenci sayımız yüksek çıkmış. Aileler bu konuda dikkatli olmalı, en kısa sürede çocuklarını göz doktoruna götürmelidirler" mesajını verdi.

Kaynak: Haberturk.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.