15 Mart Dünya Tüketiciler Günü Kutlu Olsun

Her yıl 15 Mart günü, Dünya Tüketiciler Günü olarak kutlanmaktadır.

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü Kutlu Olsun
15 Mart 2018 Perşembe 17:52

Dünya Tüketiciler Günü Nasıl Kutlanmaya Başladı?
15 Mart 1962 yılında ABD'nin o dönem başkanı olan John Fitzgerald Kennedy'nin, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada ilk kez Tüketici Haklarından söz etmesi sonucunda, Dünya Tüketici Hakları 
Birleşmiş Milletler ise 1985 yılında aldığı bir karar ile bu konuşmanın yapıldığı tarih olan 15 Mart gününü Dünya Tüketici Hakları ilan ederek, bugünü resmileştirmiştir. 
Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi 15 Mart tarihi Dünya Tüketiciler Günü adıyla kutlanmaktadır. 

Bilinçli Tüketici Kavramı
Dünya Tüketiciler gününde, özellikle bilinçli tüketici kavramına önem veriliyor.
Biz de Optik Gazete olarak okuyucularımızın sağlık farkındalığını artırıcı, göz sağlıklarını koruyacak olan lens ve gözlük gibi tıbbi cihazları hekim kontrolünde ve optik mağazalar aracılığıyla satın almalarını sağlamaya yönelik haberler yapıyoruz. Böylece halkımızın, internetten yasadışı olarak satılan sağlıksız ve kontrolsüz lensler ile optik mağazalar dışında, sokaktan ya da kıyafet mağazalarından güneş gözlüğü satın almamaları yönünde farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.