Gözde Hatıralar "Yasemin Dinçtürk" Hatırası

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Yasemin Dinçtürk" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Yasemin Dinçtürk" Hatırası
21 Ocak 2017 Cumartesi 13:49

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Yasemin Dinçtürk" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

   Sevgili Meslektaslarim, Merhabalar..
Çocukluğumdan bu yana üretmeye, yeni fikirlere adanmış biri olarak sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum. İlk senesinde Optisyenlik bölümüne yerleşmiş bir öğrenciyim. Optisyenliğin tanımıyla iş alanlarıyla kapsamıyla ilgili pek çok araştırmalarım oldu. Bilinçli ve severek bu bölümü seçtim. Neler yapabilirim, daha ileriye nasıl taşıyabilirim, devlet kadrosu ihtiyacını topluma nasıl gösterebilirimin üzerinde çok fazla düşündüm sonucunda bir proje geliştirdim fikrimin uygulanabilirliğini ölçmek için özel bir hastaneyi seçtim. Hastaneye gittiğimde görevliye yönelerek hastanenin müdürü veya işe alımla ilgili yetkiliyle görüşmek istediğimi belirttim.Kısa bir bekleyişin ardından hastane müdürünün karşısındaydım aynı zamanda işe alım sorumlusuydu "Neden benimle özel olarak görüşmek istediniz? Alımlarımız form doldurma ve bizim ihtiyaç oldukça sizi aramamız şeklinde gerçekleşiyor" dedi. Hayır ben bambaşka bir şeyden bahsetmek istiyorum diye söze girdim. "Buyrun" dedi. Araştırmalarıma dayanarak dikkatini çekmek için yıllık kâr oranlarını arttırmayı hedeflediğimden bahsedecektim. "Özel hastanelerin hasta kapasitelerini araştırdım ve hastanelerde başarı oranının büyük oranda hasta sayısıyla ilişkilendirildiğini biliyorum. Bunun üzerine yeni fikir ve yeniliklere ihtiyacınız olduğu düşüncesiyle karşılıklı yarar sağlama üzerine  size yeni bir uygulama öneriyorum" dedim. Kısaca kendimi tanıttım Optisyenlik birinci sınıf öğrencisi olduğumu okulda gördüğüm dersler  ve içeriklerini anlattım mezun olduktan sonra sizin hastanede danışmanlık yapmak hastanenizi projemde pilot bölge olarak kullanmak istiyorum dedim. Gözlük almadan önce danışmanlık hizmeti vererek göz kusurları, göz ameliyatları, gözlük tercihi, lens kullanımı, vb konular hakkında bilgi vermeyi amaçlayan bir uygulama ile başlamak, gözlük alınacak iş yerinden randevu almak ve sıra beklemeden ne aldığını, ne alması gerektiğini bilerek kolayca işlemini halletmek sonrasında bu uygulamayı diğer özel hastaneler görecek ve uygulamaya başlayacak sonra devlet hastaneleri derken kamuda bir eksiklik hissedilerek meslektaşlarıma yeni bir iş ve istihdam alanının kapılarını aralamış olacağım sizde yeniliklere açık farklı biz özel hastane olacaksınız, hasta kapasiteniz artacak. Uygulanabilirliğini test etmek için elli kişilik gruba projemi anlattım ve  hangi hastaneyi tercih edersiniz sorusunu yönelttim  bir hastane danışmanlık hizmeti veriyor diğeri vermiyor dedim. Çoğunluk  tabi ki memnuniyetle danışma hizmeti veren özel hastaneyi tercih ederim cevabını verdi. Bunları dinlerken müdür bana uzun uzun baktı. Şaşkınlığını görebiliyordum. Güzel bir fikir neden olmasın diyerek söze girdi. Tebrik ederim çalışan bir beyin eminim kafanızdaki fikirler bu kadarıyla da sınırlı değildir sizinle elbette çalışmak isterim dedi. Derin bir nefes aldım doğru yolda olmanın haklı gururuyla yüzümde bir tebessüm ile hastaneden ayrıldım.
Yazımı ilham veren bir sözle sonlandırmak istiyorum. "Kendi varlığını bile amacına feda edebilen insan iradesine karşı hiçbir şey direnemez" 
BENJAMIN DISRAELI
Sevgiyle kalın..


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.