Gözde Hatıralar "Soner Keklikçi"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Soner Keklikçi" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Soner Keklikçi"
28 Ocak 2017 Cumartesi 10:48

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Soner Keklikçi" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

   Okulum bittikden yaklaşık 7 ay sonraydı. Yine bir sabah besmeleyle dükkanı açtım işyeri temizliğimi yaptım masa sandalye gözlük düzenimi gözlük düzenlerini kontrol ettim bankoya geçtim vakit geçiriyorum müşteri bekliyorum.

   Mağza kapısı aralandı 60 lı yaşlarında bir beyefendi  55 yaşlarında bir hanfendimağzaya giriş yaptı.

Beyefendi  : (Kalın bir ses tonuyla) Hayırlı işler Kolay gelsin
Ben       : (kibar nazik ses tonuyla ve oturduğum yerden kalkarak) Hoş geldiniz buyrun efendim
Beyefendi  : Doktora muayne oldum haklarım var gözlük alacağım
Ben       : Tabiki beyefendi buyrun oturun ne arzu edersiniz sıcak soğuk içecek ikramda bulunalım
Beyefendi  : Saol yeğenim bişey almayalım
Ben       : Tabi Beyefendi Reçetenizi alabilirmiyim numaralarınızı ve haklarınızı kontrol edeyim
Beyefendi  : Al yeğenim

(medula sistemi açılır önce E reçete sisteminden numaralar not alınır sonra haklar ve eski numaralar kontrol edilir ve müşteri bankosuna oturulur müşteri karşısına)

Ben       :Beyefendi cam çerçeve haklarınız vardır.Uzak ve yakın olarak iki gözlük yazılmış. Sağ gözünüzde hipermetrobunuzda 0.50 artış ve sol gözünüzün astiğmatinda 0.25 artış vardır.
Beyefendi  : Doğrudur yeğenim doktor numaraların artmış dedi
Ben       :Doğrudur amcacım. Gözlük olarak nasıl bişey düşünüyoruz ayrı ayrı iki gözlükde yapabiliriz yada prograsive(ikisi bir arada) gözlükde yapabiliriz.

(hanfendi ilk defa konuya girer gülümser bi ifade ve kibar bi ses tonuyla)

Hanfendi   : İkisi bir arada düşünüyoruz
(Ve arkasından normal bi ses tonuyla beyefendi devam eder)

Beyefendi  : Devletin verdiği ikisi bir arada(prograsive) gözlükten istiyorum yeğenim

(arkasında kurum ödemeleri fiyat listesini, prograsve cam fiyat listesini ve hesap makinesini alır beyefendiye cevab veririm)

Ben       :Bak amcacım kurum ödemeleri fiyat listesi bu hesapladığımızda kurumun sizin haklarınıza ödemesi   ..... TL , bir ikisi bir arada(prograsive) gözlüğün minimum fiyatı .....TL, aradaki Fiyat Farkı ...TL  kurum ödemesi ile ikisi bir arada(prograsive) gözlüğü ücretsiz almanız mümkün değil lakin (hesap yapılır iskonto kullanılır) ....TL  bi ücret ödeyerek ikisi bir arada(prograsive) gözlük yapabiliriz.

(hanfendide şaşkın bi ifade beyefendide sinirli bir ifade ve yüksek ses tonuyla)

Hanfendi   :Nasıl olur ama ücretsiz alabiliyomuşuz

Beyefendi  :Muayne olduğum Dr. Söyledi devletin verdiği ikisi bir arada(prograsive) gözlüğü ücretsiz alabiliyormuşum ben bundan istiyorum.

Ben       : Amcacım Dr. Hanım sizi yanlış yönlendirmiş Kurumun ödeme yaptığı doğru fakat ikisi bir arada (prograsive) gözlüğü tamamiyle ödemiyor.
(yüksek ses tonuyla konuşmaya devam eder)

Beyefendi  :Yıllarca okumuş Dr. Olmuş ondan dahamı iyi bileceksin sen gözlük alırken illa para verdireceksiniz siz gözlükcüler hep aynısınız az önceki gözlükcüde aynısını söyledi.

Ben       :Amcacığım hangi gözlükcüye gitseniz aynısını cümleleri dile getirir. Kurumun Yaptığı ödeme miktarı standart ikisi bir arada(prograsive) gözlüğün fiyatlarıda bunlar az miktarda bi ücret ödeyerekde alabilirsiniz.

Beyefendi  : Yurtdışında böyle değil. Ben isviçrede yaşadım 15 yıl; orda hiç para almadan yapıyorlar ama siz burda hep para istiyosunuz.

Ben       :Amcacığım Yurtdışı kurum ödemeleri farklıdır ki ücret istemezler ama kurum ödemeleri ikisi bir arada (prograsive) gözlüğün ücretinin tamamını karşılamıyor.

(Beyefendi sinirlenir oturduğu sandalyeden ayağa kalkar yüksek agrasif bir ses tonu memnuniyetsiz bir yüz ifadesi ile)

Beyefendi  :Gider  Yurtdışından alırım illa para alacaksınız almıyorum gözlük falan.

(Beyefendi  hiç bişey söylemeden kapıya yönelir aksi bi tavırla. Ardından eşide kalkar eşinin  tepkisine benim konuyu açıklamama ve kurumun ödemesinin düşük olmasının vermiş olduğu şaşkın ifade ile eşinin yanına yetişmeye çalışır.)


DOKTORLARIMIZIN KURUM ÖDEMELERİ HAKKINDA YANLIŞ BİLGİLENDİRMESİ VE KURUMUN ÖDEMESİNİN AZ MİKTARDA OLDUĞUNDAN KAYNAKLI BİR MÜŞTERİ KAYBEDİLİR.


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.