Gözde Hatıralar "Mustafa Polat"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Mustafa Polat" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Mustafa Polat"
19 Ocak 2017 Perşembe 11:41

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Mustafa Polat" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoru

Zorunlu staj zamanında başımdan geçen bir olayı anlatcağım sizlere…Müşeri içeriye girip reçetesini uzatıp

Müşteri: Ben güneşte geziyorum bu yüzden gözlük camlarına kaplama da yapılmasını istiyorum.

Ben: Peki beyefendi nasıl isterseniz yalnız fiyat farkı çıkacaktır.

Müşteri: Ben reçetemi getirdim fiyat farkı nasıl çıkarıyorsunuz ben gözlüğümün istediğim şekilde yapılmasını istiyorum ve fark ödemeyeceğim.

Ben: Beyefendi kaplama olacağından dolayı fark çıkacak isterseniz biz reçetenizdeki gözlüğü yapıp size teslim edelim.

Müşteri: Ben kaplamalı istedim ve siz istediğim gibi yapacaksınız gözlüğü.

Ben: Beyefendi biraz önce söylediğim gibi eğer istediğiniz şekilde yapılırsa gözlüğünüz, size fiyat farkı çıkacaktır kaplamadan dolayı.

Müşteri: Hayır ben fiyat farkını kabul etmiyorum, ben şimdi gidip diğer iş yerlerinede soracağım eğer onlar benden bu farkı istemezse gördüğüm herkese sizin halkı dolandırdığınızı ve fazla para aldığınızı söyleyeceğim.

İş yerinin içerisindeki bu gürültüye mesul müdür geldi.

Mesul müdür: Beyefendi ne oluyor iş yerinin içerisinde neden bağırıyorsunuz?

Müşteri: Ben reçeteyi elemanınıza uzatıp gözlüğe ayrıca kaplama yapılacağını söyledim ve benden fiyat farkı alacağını söyledi.

Mesul müdür: Beyefendi elemanımızında size söylediği gibi fiyat farkı çıkıyor nedeni ise sizin reçeteniz normal dereceli gözlük siz bizden kaplamalı gözlük istemişsiniz bu yüzden fiyat farkı çıkıyor.

Müşteri: Ben fark vermek istemiyorum.

Mesul müdür: Peki o zaman beyefendi biz size reçetenizdeki gözlüğü yapalım ek bir ücret ödemeyeceksiniz.

Müşteri: peki o zaman siz bana reçetemdeki gözlüğü yapın.

Mesul müdür: Peki o zaman beyefendi buyrun oturun hazır edip teslm ederiz size.

Müşterinin gözlüğünü hazırlayıp gözlüğü teslim ettim ve yaptığı kargaşadan dolayı özür dileyerek iş yerinden ayrıldı.


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Çok güzel bir hikaye