Gözde Hatıralar "Engin Şentürk"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Engin Şentürk" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Engin Şentürk"
18 Ocak 2017 Çarşamba 12:18

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Engin Şentürk" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoru

Merhaba,
2014 yılında 65 yaşlarında bir müşterim, Prespiyopi (yakın gözlük) reçetesi ile iş yerimize geldi. Gözlüklerini reçeteye uygun olarak yaptık kendisi testini yaptı gözlüğü memnun bir şekilde alıp gitti. Aradan 2 gün geçince gözlükle işyerimize geldi  “Bana yanlış gözlük yaptınız ben bu gözlükle görmüyorum” diye çıkıştı. Çerçeveye baktım markası benim sattığım marka değil kendisine “Size verdiğim gözlük bu değil belki başkasının gözlüğü ile karıştırdınız dedim” kabul etmedi “Ben bunu buradan aldım” diyerek bağırıp çağırmaya başladı. Gözlük numaralarını ölçtüm bizim ona yaptığımız numaraların neredeyse 2 katı. Ama asla kabul etmiyor o kadar bağırmaya başladı ki insanlar sokaktan geçerken dükkana girip ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Gözlüğü değişmedim müşteri ağıza alınmayacak küfürler ederek ayrıldı. Ertesi gün tekrar geldi ama bu sefer mahcup elleri bağlı bana “Bana hakkını ne olur helal et “ dedi. Ben “Hayırdır ne oldu” deyince “Ben gözlüğü kahvehanede arkadaşımın gözlüğü ile karıştırmışım bu gün arkadaşım gözlüğümü getirdi” dedi. Ben de hakkımı helal ettim deyince yine mahcup bir şekilde dükkandan ayrıldı. O günden sonra  benim dükkanın önünden geçer ama utancından başı eğik olarak yürür, dükkana ve bana bakamaz oldu. Bende bir zaman sonra onu durdurarak içeri davet ettim çay ikram etti “Üzülme amca insanlık hali olur böyle durumlar en büyük erdem hatayı kabullenip özür dilemektir, sende bunu yaptın” deyince rahatladı. Şimdi benim en sadık müşterim o oldu artık.

Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce bir müşteri Rize’deki iş yerimize geldi güneş gözlüğü almak istediğini söyledi kendisine modelleri gösterdim. Bir tane polarize camlı model beğendi ben kendisine polarize test resminden balığı gösterdim çok şaşırdı. “Habunlan baluklari nasil gördüm” dedi. Bende kendisine camın özelliğinden dolayı balığı gördüğünü söyledim ve gözlüğü aldı gitti. Birkaç gün sonra işyerime gelerek “sen beni kandurdun bu gözlük sahte” dedi ben kendisine ürünün orijinal olduğunu anlatmama rağmen ikna edemiyordum. Sonunda ağızındaki baklayı çıkarttı ve dedi ki “bununlan baluklari görursun dedun ama ben kayiklan denize açildum hiçbir tane baluk göremedum dedi” ben gülmemek için kendimi tutmaya çalıştıysam da dayanamadım patlattım gülmeyi. Adam daha da öfkelendi. Daha sonra ne kadar anlattıysam da ikna edemedim mecburen gözlüğü geri alıp parayı iade ettim. O günden sonra test resmine bakan herkese sadece buradaki balığı görebileceklerini söylemeye başladım.


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BÜLENT ŞENTÜRK - 7 yıl önce
EEE OLAYLSA BU KARADENİZLİLİKSE ODA BU... ANLATIMA LAF YOK..TEK KELİMEYLE HARİKA... ANLAMAYAN KENDİNDE EKSİKLİK ARASIN
Avatar
Tahsin çelik. - 7 yıl önce
Cok net anlatım . Rize anlayiş şivesine uygun olarak anlatım . Bırde ikna yoluyla kişinin gönlünü kazanarak müşteri ötesine gecerek dost olmaları o yaştaki kişi icin büyük mütlülük . Harıkaydın engin kardeşim .
Avatar
Fatma colak - 7 yıl önce
Basarilar
Avatar
Tahsin celik. - 7 yıl önce
Cök mükemmel. Tam karadeniz üsülü.
Avatar
BÜLENT ŞENTÜRK - 7 yıl önce
EEE OLAYLSA BU KARADENİZLİLİKSE ODA BU... ANLATIMA LAF YOK..TEK KELİMEYLE HARİKA... ANLAMAYAN KENDİNDE EKSİKLİK ARASIN
Avatar
Sebahat yıldırım - 7 yıl önce
Harika