Gözde Hatıralar "Bedriye Kübra Kartal"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Bedriye Kübra Kartal" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Bedriye Kübra Kartal"
18 Ocak 2017 Çarşamba 18:13

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Bedriye Kübra Kartal" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyor.

 İLK PROGRASSİVE GÖZLÜK DENEYİMİM

Okula ilk başladığım sıralarda İstanbul'daydım snfımdaki herkes çalışyordu ben de Pendik'te çalışmaya başladım . Cumartesi günü mesul müdürüm hasta olduğu için işe gelmedi bende tek çalışıyordum  o gün ,  mağazamza bir anne ve bi kız geldi optik gözlük bakmaya   başladılar . Annesi öğretmen  olduğunu  yakını mesafeyi göremediğini , uzak mesafeyi ise görebildiğini söyledi . Yaşadığı zorluğu sürekli gözlük takp çıkarttığnı , evine gireceği zaman zildeki numaraları bile göremediğini yani ' hipermetropu ' olduğunu söyledi . 1 gözlükte hem uzağı hem yakını yani hem miyop hem hipermetropu bir arada kullanıp kullanamıycağını sordu . Bende olabilceğini bilmiyordum daha yeni işe başlamış daha 1.sınfın başındaydım bilmedim ne diyeceğimi o an mantığımı kullandım miyopa 0.00 derecede hipermetropa ise kendi derecenize uygun bir gözlük yapabilceğimizi hem uzağı hem yakını aynı gözlükte görebilceğini söyledim tabi o an bilemiyor mantıken  dereceli miyop dereceli hipermetropu tek bir gözlükte yapılabileceğini bildiğimden müşteriye de olur demiştim gözlük seçmeye başladık . Özel bir firmanın gözlük modellerinden birini beğendik tabi ' prograssive ' yapacağımz için biraz  geniş modellerinden beğendik ki görme kalitesi daha uygun olsun diye . Siparişini verdik pazartesiye , mesul müdürüm geldiğinde anlattım uygun olur mu olmazmıı sipariş verdik ama nasl oldu   , olur mu diye . O an bütün detaylarıyla öğrendim yaptığım şeylerin doğru olduğunu sevinmiştim . İlk prograssive gözlük siparişimi mesul müdürümle  beraber yaptık  siparişi aldğımız kadına teslim ettik nasıl kullancağn anlatık . Sonra ki  uğradığı zamanlar da gelen müşterimizin gözlükten memnun olduğunu öğrendiğime sevindim .

Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.