Gözde Hatıralar "Bayram Bozkuş"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Bayram Bozkuş" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Bayram Bozkuş"
21 Ocak 2017 Cumartesi 13:53

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Bayram Bozkuş" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

 BAK GÖZLERİM ŞUANDA DAHA İYİ GÖRÜYÖR

Benim belki de annemden bile çok sevdiğim bir teyzem vardı. Belki maddi durumu iyi değildi. Ama yüreği ve masumiyeti benim gözümde dünyalara bedeldi. Bizim her zaman iyi günde kötü günde yanımızda olurdu. Bir gün annemler köye gitmişlerdi. Bizim bir halı saha maçı vardı. Maça eşofman götürmediğim için pantolonla oynamak zorunda kaldım. Pantolon o zaman yırtıldı ve benim ertesi gün onu giymem lazımdı. Annem evde yok. Başka dikecek kimsede yok. O bir baktım benim güzel teyzem bize geldi annem demiş ki -biz köye gidecez sen çocuklarımın yanında yatar mısın -diye söylemiş teyzeme o da tamam demiş. Tabi teyzem çocuklarını da alıp geldi. Teyze dedim benim pantolon yırtıldı acaba bana bunu dikebilir misin dedim. Tabi ki oğlum dedi ne demek dedi ve aldı eline iğne ve ipliği pantolonu getir dedi. Getirdim pantolonu. Tabi baktım ipi iğnenin deliğinden geçiremiyor. Teyze dedim senin gözler bozulmuş seni yarın bir doktora götüreyim dedim hele şunu sen geçir yarın gideriz dedi. Neyse Allah razı olsun dikti pantolonumuzu. Tabi araya biraz zaman girdi gene baktım bana kışlık çorap dikmiş evimize getirmiş. Teyze dedim senin gözler iyi değildi nasıl geçirdin iğnenin deliğinden dedim. Benim çocuk yardımcı oldu dedi. Hadi o zaman doktora gidelim dedim. Sana güzel bir gözlük versinler bizim çorapları da pantolonları da daha iyi görerek yaparsın dedim ve doktora gittik. Ona çokta pahalı olmayan bir gözlük yazdı doktor. Bide kılıf verdi gözlükçü. Allah senden de onlardan da razı olsun dedi ve eve geldik. Aradan biraz gene zaman geçti baktım teyzem geldi bizim eve. Hayırdır dedim teyzem oğlum dedi senin o göz doktorun iyiydi şimdi de benim belim ağrıyor dedi gidelim belki buna da bir çare bulur dedi. Tamam da teyzem dedim o göz doktoru belden anlamaz ki dedim. Başka bir doktora götürdüm. Meğer biricik teyzem çok hastaymış. Tabi ki hastahaneye yatırdık. Bu arada o göz doktorun olsaydı böyle olmazdı deyip duruyordu bana. Ertesi gün ameliyatı vardı aradım. Teyzem iyimisin dedim iyiyim oğlum dedi senin gözlük çok güzelmiş burada ki hemşireler öyle diyorlarmış dedi ve telefonu kapattım. Ben okuldaydım sonra baktım ki annem beni arıyor. Ne oldu anne dedim hastahaneye gittim. Teyze ben geldim kalk dedim kalkmadı. Teyze olmaz ki böyle dedim daha çorap dikecen bana kalk ne olur kalk dedim kalkmadı. Meğer melek olmuş uçmuş sonsuz dünyaya. Daha sonra rüyamda gördü ve bana diyor ki. BAK GÖZLERİM ŞUAN DA DAHA İYİ GÖRÜYOR. (Rahmetle anıyorum NEBİYE TEYZEMİ)


Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.