Gözde Hatıralar "Ahmet Kürşat Oğuzsağırcı"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Ahmet Kürşat Oğuzsağırcı" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Ahmet Kürşat Oğuzsağırcı"
26 Ocak 2017 Perşembe 15:55

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan  "Ahmet Kürşat Oğuzsağırcı" isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

    
Merhabalar,
  
Birkaç yıl önce bir yaz günü, işletmecisi olduğum mağazaya progresif gözlük isteğiyle bir müşteri geldi. Arzu ettiği gözlüğü yaptık ve sorunsuz teslim ettik. Ancak kendisi bundan birkaç gün sonra yeniden gelip önce camın yanlış monte edildiğini söyledi. Bu iddiasının   doğru olmadığını kendisine hem mağaza çalışanlarımız hem de teknolojiyi de kullanarak bilgisayar vasıtasıyla izletip gösterdik. Ancak müşterimiz zannediyorum ki camı daha önceki gözlüklerinde kullanmamış olmanın acemiliğiyle bu kez de camın hatalı olduğunu iddia etti.  Biz, bunun da doğru olmadığını, kataloglar ve camın standartlarını da gösteren çizelgeler yardımıyla kendisine ispatladık. Ancak müşterimiz, tüm çabalarımıza rağmen ikna olmadı ve camın fabrikasına gönderilerek hatanın giderilmesini ya da camın değiştirilmesini istedi. Biz, camda bir sorun olmadığını bildiğimiz halde müşterimizi memnun etmek için isteğini yerine getirdik ve durumu da fabrikaya bildirerek camı yolladık. Akabinde, elbette fabrika camda herhangi bir hata olmadığını bildirerek dönüş yaptı. Ancak biz müşterimizle ilgili yaşadığımız sorunu anlatıp, aynı camı yollasalar dahi camda fabrikasyon kaynaklı bir hata olduğunu, camın değiştiğini ve bu yüzden müşteriden özür dilendiğini bildiren bir notun da camın yanına gönderilmesini istedik. Fabrika da anlayış gösterdi ve söylediğimiz gibi camın değiştiğini ve yaşanan sorundan ötürü müşteriden özür dilendiğini belirten bir notu camla birlikte tekrar yolladı. Gözlüğü, öncekinden hiçbir fark olmaksızın, yeniden yaptık. Müşterimizle iletişime geçip gözlüğünün hazır olduğunu bildirdik.  Mağazamıza geldiğinde ise fabrikanın hata dolayısıyla özür dilediğini belirten notunu da kendisine ilettik.  Müşterimiz, denemek için yeniden gözlüğünü taktığında ve bu kez bir öncekinden çok farklı olduğunu, daha net gördüğünü, çerçeve-cam uyumunun öncekine göre daha orantılı olduğunu söyledi ve memnuniyetini belirterek mağazamızdan ayrıldı. Oysaki cam aynı cam, gözlük aynı gözlüktü.

Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.

 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.