Güzelleşeyim Derken Gözünüzden Olmayın!

Güzellik için yapılan makyaj şekliyle toksik kimyasal içeren malzemelerin sadece göz sağlığını etkilemediğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, bu malzemelerin genel sağlığı da tehdit ettiğinin altını çizdi.

Güzelleşeyim Derken Gözünüzden Olmayın!
05 Aralık 2016 Pazartesi 08:57

İlk çağlardan beri kadınların güzelleşmek ve erkeklerin ise kamuflaj için yüzlerine çeşitli boyalar sürdüklerini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, yaygın ve sık yapılan göz makyajının çok çeşitli riskleri olduğu bilgisini verdi. Göz makyajı nedeniyle en sık alerjik konjonktivitler ve göz enfeksiyonlarının görüldüğünü açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, aynı zamanda makyaj malzemelerinin oluşturduğu ve hiç tahmin edilemeyen başka risklerin de bulunduğunun altını çizdi.

Makyaj malzemelerindeki toksik kimyasallara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, makyaj malzemesinin raf ömrünü ve kullanım süresini uzatmak için kullanılan koruyucuların sağlık açısından sayılamayacak kadar fazla riske neden olduğunu açıkladı. makyaj malzemeleri içinde kullanılan kimyasalların meme kanseri, hormonal değişiklikler ve üreme sistemi rahatsızlıklarını beraberinde getirdiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, özellikle bayanların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Şimdilerde kozmetik ürünlerin doğal ve organik etiketlerle pazarlandığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, ne olursa olsun ürünlerin içeriklerinin mutlaka araştırılması gerektiğinin altını çizdi. 


Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.