Göz Kapağı Problemleri Dikkate Alınmalı!

Göz kapağı problemlerine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz kapaklarının sanıldığından daha önemli olduklarının altını çizdi. Göz kapaklarının birinci ve en önemli görevinin gözleri korumak olduğunu açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, konuyla alakalı önemli bilgiler verdi.

Göz Kapağı Problemleri Dikkate Alınmalı!
22 Kasım 2016 Salı 11:03

Göz kapaklarının göz hareketleriyle gözün ön yüzeyini ıslattığını ve gözyaşının tüm yüzeye yayılmasını sağladığını dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göze gelen ani travmalara karşı ani refleksler ile de koruma sağladığı bilgisini verdi. Üst kapakların hareketli olduğunu açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay,alt kapakların nispeten hareketsiz olduğunu söyledi. çeşitli nedenlerden dolayı göz kapaklarının görevlerini yerine getirememeleri sonuncunda önemli sorunların ortaya çıkabileceğini hatırlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bunların basit göz sulanmasından göz kayıplarına kadar gidebildiğini vurguladı.

Göz kapaklarının gözü tam kapatamadığında da sorunlar oluştuğunu açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz kapaklarının travmaya uğraması, yaşla beraber dokularda oluşan gevşemeler ve geçirilen yüz felciyle beraber çeşitli sorunların ortaya çıkabildiğini söyledi.

Göz kapağı sorunlarında akla gelen ilk durumun gözlerin ne kadar etkilendiği olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bu durumlarda tedavinin gözün görme işlevine göre planlandığının bilgisini verdi. 

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.