Ameliyatsız göz kapağı estetiği mümkün mü!

Yüzümüzün en anlamlı kısmı gözlerimizdir. Gözlerimiz ile anlatırız aslında aşkı, hırsı, mutluluğu, sevinci, üzüntüyü... Peki gözlerimiz yıllara nasıl meydan okur? İşte cevabı...

Ameliyatsız göz kapağı estetiği mümkün mü!
15 Kasım 2016 Salı 10:40

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu, göz kapağı estetiği hakkında bilgi verdi:

 "Düşük bir üst göz kapağı; yorgun, uykulu ve yaşlı bir ifade verir. Bu kesinlikle hiçbirimizin istemeyeceği bir durumdur. Üst göz kapağı estetiği artık çok daha kolay gerçekleşmektedir. Tabii cerrahi ameliyat ile ameliyatsız plazma enerjisinin yeri farklıdır. Hastanın göz kapağı sarkmasının tipi, yaşı, beklentisi çok önemlidir.

KIRIŞIKLIKLAR BUHARLAŞIYOR
 
Göz kapağı ameliyatı istemeyen, anestezi problemi olan ve detaylı muayene sonrası bu işleme uygunluğu olan hastalar için plazma enerjisi oldukça uygundur. Kesik olmadan kansız, dikişsiz üst göz kapağı sarkması şikayetlerinden kurtulunabilir. Çok yüksek sıcaklıklarda bir elektriksel ark üretilir ve cihaz deri yüzeyine belirli bir uzaklığa geldiğinde bu ark, atmosferik gazları iyonize hale geçirerek bir patlama enerjisi (plazma enerjisi) ortaya çıkarır. Ortaya çıkan enerji cildin en üst katmanındaki keratinosit dediğimiz hücreleri süblimleştirir; yani katı doku ısıtıldığında normalde önce sıvı sonra gaz haline dönüşür. Ancak sublimleşmede katı doku, direkt gaz hale geçer. Dolayısıyla kırışıklıklar ve fazla doku buharlaşır.
 
Bu cihaz ile ameliyatsız göz kapağı estetiği yapılabildiği gibi kaz ayağı çizgileri, akne izleri, göz kapaklarındaki beyaz ve sarı lekeler, dudak üzeri sigara çizgileri, çeşitli et benleri (kesinlikle riski olmayan benler), çil tedavileri, yara izlerini silme ve siğil tedavileri de yapılabilmektedir."

Kaynak : posta.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.