TOOMD Akademi'de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

İş Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Açısından Bilgilendirme

TOOMD Akademi'de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
23 Haziran 2014 Pazartesi 07:58

 

TOOMD (Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği) Akademi tarafından düzenlenen ve 22 Haziran 2014 Pazar günü, Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu sertifikalı eğitime Optisyenlik Müesseselerinin işverenleri ile SSK'lı çalışan personelleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan TOOMD Genel Sekreteri Sayın Erol AYDOĞAN, bu eğitimi Optisyenlik Müessesesi işverenlerine Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki yükümlülükleri ve yaptırımlar hakkında bilgi vermek amacı ile düzenlediklerini iletti ve bu konudaki bilgilenmenin ileride doğabilecek sorunları önlemedeki önemini dile getirdi.


İş Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu açısından Optisyenlik Müesseselerinin sorumlulukları konusunda sunum yapan Sayın Ramazan ÖZMUTLU ise katılımcılara İş Kanunu ile çalışanlarımızın iş hayatı ve işverenin görev ve sorumlulukları konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı. Sunumunda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun işveren ve çalışanlara getirdiği yükümlülükler ve yaptırımları da aktaran Sayın ÖZMUTLU, ayrıca her müessese için düzenlenen "Acil Eylem Planı" ve "Çalışan Temsilcisi" hakkında da bilgiler verdi.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sayın Özcan DERELİ de katılımcılara Kanun'un amacını anlatarak, iş güvenliğinin sağlanmasını ve işveren tarafından iş sağlığı ile ilgili alınacak önlemler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 

Toplantı kapanışında katılımcılara "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası" sunuldu ve her müesseseye imza karşılığında "Acil Eylem Planı" teslim edildi.

 

Biz de Optik Gazete olarak, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bu değerli bilgileri paylaşan ve böyle önemli bir gündem konusunda Optisyenlik Mümessillerini aydınlatmak üzere bu eğitimi organize eden Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği'ne teşekkür ederiz.




İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.