“Kontak Lens Bilgi ve Tanıtım Semineri“ Serisinin 2. si Ankara'da gerçekleşti

Kurum, Sivil Toplum Kuruluşları, Firmalar ve Optik Mağazalar Birlik ve Beraberlik İçinde...

“Kontak Lens Bilgi ve Tanıtım Semineri“ Serisinin 2. si Ankara'da gerçekleşti
20 Mart 2014 Perşembe 08:06

Opak Lens Bilgilendirme Ankara 2014
İlgili Galeriye Git

 

Opak Lens ile Alcon Vision Care tarafından organize edilen ve ikincisi Ankara Limak Ambassadore Boutique Hotel’de gerçekleştirilen “Kontak Lens Bilgi ve Tanıtım Semineri” Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait Septioğlu’nun katılımı ve açılış konuşması ile başladı.

 

Böyle yoğun bir katılımcı grubuna konuşmaktan çok memnun olduğunu belirten Sayın Dr. Ali Sait Septioğlu, kurum olarak kontak lens ve gözlük konusunda yapılan çalışmalara verdikleri önemi vurguladı ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Sivil Toplum Kuruluşları ve sektörün önde gelen firmalarıyla görüş alışverişi içinde olduklarını belirten Sayın Septioğlu, sektörün sorunları hakkında sürekli bilgi aldıklarını ve çözüm geliştirmek üzere düzenli görüşmeler yaptıklarını iletti. Bu tip toplantıların sektörün gelişimine önemli bir katkıda bulunduğuna dikkat çeken Sayın Septioğlu, optik mağazaların öncelikle sağlık unsuruna odaklanarak  kontak lens kullanıcılarına yol göstermelerinin önemini belirtti. 

 

Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümü'nden Sayın Fatma Küçüktaş, kontak lensin kullanım alanları, kullanım avantajları ve doğru kullanım şekilleriyle ilgili bilgilerle başladığı sunumuna, optik mağazaların kontak lens kullanıcılarına yaklaşımları konusunda önemli ipuçları vererek devam etti. Ayrıca dünyada ve Türkiye'deki kontak lens pazar bilgilerini paylaşan Küçüktaş, konuşmasında optik mağazaların kontak lens kullanımının yaygınlaşmasındaki fonksiyonlarına da ayrıntılı olarak yer verdi. Gelişen sektör koşullarına ve potansiyele de değinen sunumun ardından optik mağaza temsilcilerinin soru ve görüşleri alındı.

 

 

 

Katılımcıların en önemli sorunları arasında yer alan internetten yapılan online satışlar konusunda gelen sorulara cevaben Opak Lens ve Optik Gazete işbirliği ile yürütülen Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

 

 

Bu noktada söz alan Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Başkan Yardımcısı Sayın İlker Ayaz, Dernek ve Konfederasyon olarak sektör sorunlarına ilişkin çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

 

Alcon Vision Care ekibinden Sayın Erhan Şenkardeşler, Sayın Ceren Mutlu Ekmekçi, Sayın Bihter Yalçın ve SayınTuğba Alpdoğan'ın yaptıkları ürün sunumlarında, öncelikle Alcon Vision Care ürün ailesine ilişkin genel bilgiler verildi. Ardından Nisan ayı içinde dünyada ve Türkiye'de satışına başlanacak olan AirOptix Colors'ın detayları sunuldu ve 16 saat nemlendirme sağlayan Opti-Free Pure Moist ürünü tanıtılırken solüsyonların kontak lens kullanımında ne denli önem teşkil ettiği de vurgulandı.

 

 

Toplantı sonunda aldıkları bilgiler ve yeni ürünlerin geliş haberleriyle son derece memnun ayrılan katılımcılar da bu tür toplantıların sürekliliği konusundaki dileklerini paylaştılar.

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.