Gözlük Camları Sanat Eserine Dönüşüyor...

"Tanıdık bir mekanı yeni merceklerle tekrar incelemeye" davetlisiniz...

Gözlük Camları Sanat Eserine Dönüşüyor...
21 Mayıs 2015 Perşembe 12:13

SUNA ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 10. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştireceği gör/bak/deniz projesi ile müze duvarını şehre uzanan bir sanat eserine dönüştürüyor.

Kanadalı sanatçılar Caitlind r.c. Brown ile Wayne Garrett'ın Haziran ayında Pera Müzesi'nin ön cephesini renklendirecek özel yerleştirmesi için 10 bin gözlük merceği kullanılacak. Pera Müzesi, tüm İstanbulluları, kendi gözlük camlarıyla bu sanat eserinin bir parçası olmaya davet ediyor.

Işık oyunlarına dayanan ve tamamen gözlük camlarından oluşturulacak eserin Haziran'da tamamlanacak kurulumu için bütün İstanbullular kullanmadıkları gözlüklerini bağışlayabilecek. Altı ay boyunca Pera Müzesi'nin ön cephesinde kalacak olan yerleştirme, izleyicileri "tanıdık bir mekanı yeni merceklerle tekrar incelemeye" davet edecek. İzleyiciler, kurulacak 10 metrelik daire ile Haliç'in manzarasını Beyoğlu Tepebaşı'ndaki müze binası üzerinde algı yanılsamaları ile deneyimleyecek.


Geri dönüşüme vurgu yapan bu proje için, Türkiye ve Kanada'dan toplanacak 10 bin gözlük camı kullanılacak. Pera Müzesi, 29 Mayıs Cuma gününe kadar herkesi bu interaktif çalışmaya katılmaya davet ediyor. Projeye katılmak isteyen İstanbullular her türden gözlük camlarını Pera Müzesi'ne bırakabilirler.

 




İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.