Bölüm 7: Çağrı


Erol Harbi

Erol Harbi

Okunma 25 Haziran 2015, 18:01

Yazı Dizisi:

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı

Erol Harbi’nin Kaleminden

“Sektöre Bakış, Sektöre Sesleniş”



Bölüm 7: Çağrı





Bölüm 1: Değişen Dünya

Bölüm 2: Optometri Nedir, Ne Değildir?

Bölüm 3: Ortak Akılla Bütünsel Faydayı Üretmek

Bölüm 4: Yasa Dışı Yaralarımız

Bölüm 5: Sağlık’lı Reklam ve Tanıtım

Bölüm 6: Optisyen Enflasyonu

 

Saygıdeğer Optik Gazete Okuyucuları,

Bu sizlere seslenmeye başlayışımın yedinci haftası. Planladığım şekilde her hafta Salı günü sizlerle sektörümüzün dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin sahip olduğum tüm bilgileri ve naçizane görüşlerimi paylaştım.

Sizlerden bazıları doğrudan yorum sayfalarına yazarak, bazıları şahsıma özel yazarak veya telefonla arayarak görüş ve temennilerini iletti. Hepinize katkılarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkür ederim.

*****

Sektörümüzü ilgilendiren irili ufaklı her konuyu ele almaya çalıştım. Bu konular üzerindeki samimi fikirlerimi de elimden geldiğince net şekilde ortaya koymaya çalıştım.

Şimdi sıra geldi, bu konular üzerinde çözüm yollarını bularak, yarınımızı inşa etmeye.

Buraya kadar kendi bilgim ve inançlarım çerçevesinde, kalben bağlı bulunduğum mesleğim ve sektörümüz için elimden gelenin yüzde yüzünü yaptığımı düşünüyorum. Bu noktadan sonrasında ise sizlerle birlikte ilerlemek istiyorum. Optik sektörünün geleceğine giden yol, bugün bulunduğumuz noktadan geçmektedir. Gideceği yönü belirleyen olmak için bu yolda birlikte hareket etmemiz çok önemlidir. İşte tam da bu yüzden, bundan sonrasını birlikte yazalım istiyorum. Sadece bundan sonraki yazıyı değil, optik sektörünün geleceğini birlikte yazalım…

 

 

Bu tüm sektör mensubu meslektaşlarıma açık bir çağrıdır.

“Değişen Dünya” başlıklı birinci yazımda size şöyle seslenmiştim:

“Takdir edersiniz ki tüm dünyada ve ülkemizde birçok sektörü etkilemiş olan kapitalizmin vahşi tarafı henüz ülkemiz optik sektörümüze dokun(a)mamıştır.

4800’ü aşkın butik optik mağazanın geleceğini tehdit eden bu yapı ülkemizdeki faaliyetlerine hız kesmeden ve gece gündüz demeden, sürdürmektedir.

Sırf ticareti düşünen yabancı sermayeye karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele verelim, kendi işimizin sahibi olmaya devam edelim, aksi takdirde diğer sektörlerde olduğu üzere, kendi işletmelerimizin çalışanları olarak iş hayatımıza devam etmek zorunda kalacağız.”

Bu tehdide karşı en büyük mücadele; hepimizin fikirlerini ortaya koyarak, ortak akıl geliştirmek suretiyle doğru stratejiyi kurgulamak ve bu strateji kapsamında birlikte hareket etmektir!

Bunu yapmanın yolu da; beşinci kuvvet “Sivil Toplum Kuruluşları” altında birleşerek, toplum ve fertlerin göz sağlığını birinci planda tutacak olan butik optik mağazaların etkin olacağı bir gelişime doğru yönelmektir.

Buradan, optik sektörünü temsil eden Sivil Toplum Kuruluşları’na sesleniyorum. Yöneticilerine, üyelerine, çalışanlarına… Hiçbir üyeliğiniz yoksa problem değil, optik sektörü mensubu olmanız ya da geleceğin optisyeni öğrencilerimizden veya onları eğiten değerli öğretim üyelerimizden biri de olabilirsiniz.

Lütfen yazın!

Sorunları döktük ortaya, siz de aklınıza gelen çözümleri yazın.

Yazdıklarım arasında katıldığınız, katılmadığınız yönleri yazın.

Görüşlerinizi, bildiklerinizi, önerilerinizi, hiç biri aklınıza gelmiyorsa temennilerinizi yazın. O da olmadı, içinizden geçen duygularınızı yazın.

Yazın ki çoğalalım.

Yazın ki içimizde kalmasın, dile gelsin ve sözleriniz harekete dönüşüp geleceğimizi şekillendirsin.

*****

Bu yazı dizisine başlarken planladığım şey ilk yazıda başlıklarını verdiğim konularda aklıma gelen çözüm önerilerini sizinle paylaşmaktı. Ama yazdıkça, yazdıklarıma sizden gelen cevapları gördükçe, bu yazılar hakkında sizlerle ayaküstü sohbetler, uzun görüşmeler yaptıkça fark ettim ki hepimizin söyleyecek çok sözü var.

İlk yazımda size yazacağımı bildirdiğim konu başlıkları şöyleydi:

Çözüm Önerilerimiz

·         Sorunların farkında olmak

·         STK ve Kooperatiflere destek

·         Dernek tüzüğünü incelemek ve birlik içinde hareket

·         Etik kuralların bekçisi olmak

·         Fikir birliği

·         Tabela birliği

·         Eğitim seferberliği

·         Kendimizi yenileme

·         Sektörel vatanseverlik

 

Şimdi sizi bu konularda veya eklemek istediğiniz her konuda ama illaki “çözüm” içeren görüşlerinizi paylaşmaya çağırıyorum.

Bu arada önceki 6 bölümde eksik kaldığını düşündüğünüz konular varsa onları da yazın, ama çözümünü de yanına ekleyerek.

Hemen bu sayfanın altındaki yorum kısmına yazabileceğiniz gibi doğrudan eposta adresime de yazabilirsiniz.

*****

Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan sekizinci yazı benim yazım olmayacağı, bizim yazımız olacağı inancıyla, siz saygıdeğer okurlarımıza ve meslektaşlarıma esenlik dolu günler diliyorum.

 

                                                                                      Hayri Erol Harbi

                                                                         Opak Lens Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                                                                 Yönetim Kurulu Başkanı

                                                                                         Optik Gazete

                                                                                Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

- - - -

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.